На Франківщині селяни за гроші закопували сміття зі Львова на власному городі (відео)

1509245_913397002044600_1418135599237394792_n

Власники однієї із земельних ділянок у селі Гериня Долинського району закопували на городі львівське сміття. Про це повідомляє «Кurs.if.ua» з посиланням на сюжет «ТРК РАІ».

Як виявилось, відходи привозили цілими фурами, скидали в городи та засипали глиною. Кілька місяців тому сусіди забили на сполох – сміття почало забруднювати ґрунт і воду. Також під час спеки відчувався сморід.

Серед сміття виявили відходи медичного походження: шприци та ампули. Найцікавішими знахідками виявилися товарні чеки зі Львова.

Зібравши скарги мешканців Герині, сільський голова Віктор Макар звернувся до поліції. Ті спільно з експертами вирішили провести експертизу. Щоб потрапити на земельну ділянку у приватній власності, змушені були звертатись по дозвіл до суду.

Так, взяли на пробу ґрунт, воду з сусідніх колодязів та предмети, які були вириті з землі.

Поліція відкрила кримінальне провадження і очікує результатів експертизи, яку проводять в Івано-Франківську. Місцеві мешканці просили власників ділянки вивезти відходи, проте отримали відмову. Натомість власники запевнили, що більше не звозитимуть туди сміття.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: