На кінофестивалі Параджанова у Львові говоритимуть про популізм і біженців

20180919_Colorblock_Social_Media_Set

19 серпня у Львові розпочнеться фестиваль короткометражного кіно Wiz Art Film Festival. 

19 серпня у Львові розпочнеться фестиваль короткометражного кіно Wiz Art Film Festival.

Протягом фестивалю з 19 по 25 серпня організатори планують показати півтори сотні короткометражок з п'яти континентів світу. Центральною тематикою організатори обрали загальносвітові тенденції: популізм, біженців, цифрова революція та втручання в особистий простір через медіа.

23 серпня о 20:00 відбудеться показ кінострічки «Жива ватра» з подальшим її обговоренням. «Жива ватра» — український мистецький документальний фільм режисера Остапа Костюка, що розповідає про життя вівчарів українських Карпат і долю традиційного ремесла в контексті сучасного світу.

Кіно-театральна версія стрічки вперше вийшла в український кінопрокат 29 вересня 2016 року. У 2017 році стрічка перемогла у 2 номінаціях української національної кінопремії «Золота дзиґа».

Організатори інтригують: «Це фільм про життя, про традицію, про конфлікт двох світів — сучасного і древнього, про природу гір, про долю людську, про любов, про родину, про місце під сонцем, про вогонь живий і про вівчарство — усе це в голові маленького хлопчика, котрий, може, стане пастухом — Іванка».

Кадр зі стрічки «Жива ватра»

На День Незалежності, 24 серпня, о 13:00 всіх охочих запрошують на майстер-клас «Герой твого району» від творця коміксу «Троє проти зла». Учасників майстер-класу навчать героїв коміксів. Організатори обіцяють, що буле весело, пізнавально та творчо.

«Троє проти зла» — це історія про двох друзів, котрі змушені попасти у паралельний світ який наповнює магія і чарівні створіння, щоб врятувати свого третього друга. Там на них чекають посередні пригоди

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: