Окружний адміністративний суд Києва поновив люстрованого Голомшу в ГПУ

Mykola_Golomsha

Окружний адміністративний суд Києва, розглянувши адміністративну  справу за позовом Миколи Голомші до Генеральної прокуратури, ухвалив – визнати протиправним та скасувати наказ ГПУ про його звільнення з посади першого заступника ГПУ і ухвалив поновити на посаді.

Про це повідомили ОАСК.

«На думку суду, при проведенні люстрації, а позивач був звільнений у зв’язку з ухваленням  Закону України «Про очищення влади», має бути дотриманий індивідуальний характер такої відповідальності, тобто вина працівника має бути доведена в кожному конкретному випадку.  Водночас відповідачем – Генеральною прокуратурою України не було надано доказів належності позивача до кола осіб, які своїми рішеннями, діями чи бездіяльністю здійснювали заходи спрямовані на узурпацію влади Президентом України Віктором Януковичем, підрив основ національної безпеки і оборони України або протиправне порушення прав і свобод людини. Суд вважає, що позивач не може бути притягнутий до відповідальності лише в силу одного факту зайняття ним посади, що не визнавалося правопорушенням на час її зайняття позивачем», – повідомили у суді.

І додали, що, враховуючи те, що займана Миколою Голомшею посада у ГПУ не була політичною, не доведено і правомірності застосування до позивача процедур, передбачених відповідним Законом, що у свою чергу зумовлює висновок про недоведеність правомірності прийняття оскаржуваного рішення з підстав, у ньому зазначених, що є достатньою і самостійною підставою для скасування рішення про звільнення.

Нагадаємо, Голомшу звільнили 23 жовтня 2014 року в порядку виконання закону люстрацію. За Януковича він займав посаду військового прокурора Центрального регіону.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: