У мережі розкритикували рішення Зеленського спростити надання українського громадянства

громадянство

Процедура надання українського громадянства спрощена безпідставно, вважає журналіст Антон Павлюшко. Про прогалини у законопроекті заявив і голова української делегації у ПАРЄ Володимир Ар'єв.

«Громадянство - це привілегія. А тим більше українське громадянство, яке дає право безвізового перетину кордону до держав ЄС і за яке українці заплатили кров'ю і своїм геополітичним вибором. Цей вибір українці відстоюють і досі, росіяни - ні, - написав на своїй сторінці у Фейсбук журналіст Антон Павлюшко.

У крайньому випадку можна давати статус біженця, але це і зараз робиться. Вони там протестують проти нечесних виборів в Москві - я щось не бачив їх протестів проти анексії Криму», - підсумував Павлюшко.

У свою чергу, постійний делегат України у ПАРЄ новообраний нардеп Володимир Ар'єв заявив, що процедуру спрощення набуття українського громадянства окремими категоріями російських громадян потрібно «убезпечити». У законопроекті необхідно вказати пряму заборону для учасників антиукраїнських політичних рухів.

«Ніхто в Офісі президента не прорахував відкриття доступу до українського громадянства лімонівцям-«малокримам» (члени  партії «Інша Росія», від лідера Партії Едуарда Лімонова - ред.), які цілком підпадають під визначення російської переслідуваної опозиції і які можуть стати основою для нових вогнищ сепаратистського руху в Україні у разі набуття громадянства. В указі я запобіжників від інфільтрації російського дестабілізаційного сценарію не знайшов. Перевірка СБУ - не дуже ефективний варіант, а прямої заборони набуття громадянства учасникам антиукраїнських політичних рухів немає", - написав Ар'єв на своїй сторінці у Фейбук.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: