На Львівщині розпочалися військові навчання за стандартами НАТО

7e1d80c74adb3cf81b2eacee163d0ce52d32a9f5
Фото: Міністерство оборони України.

Бійці 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади тренуються в межах багатонаціональної тренувальної групи «JMTG-U». Про це повідомили у Міністерстві оборони України.

Для воїнів 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади оперативного командування «Захід» розпочалися кілька місячні навчання на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Воїни 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади впродовж наступних місяців тренуватимуться в рамках роботи багатонаціональної тренувальної групи «JMTG-U.

«Військовослужбовці цієї бригади мають великий бойовий досвід. Зокрема весною цього року вони дали відсіч ворогу, забезпечивши безперешкодне волевиявлення для мешканців Луганської області під час виборів Президента України», – повідомили у Міністерстві оборони.

Командир одного з батальйонів 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади Максим зазначив: «Нам є чим поділитися з західними партнерами. Гадаю, в нас вийде організувати чітку взаємодію. І мети навчань буде досягнуто.

«Часу розслаблятися для ротаційного українського підрозділу не буде, оскільки курс планували американські інструктори із 101-ї десантно-штуромової дивізії «Клекотливі Орли» та колеги із Канади, Данії та Польщі. Тривалість курсу «JMTG-U» збільшено через підготовку всієї бригади до трьох місяців», – також додали у Міністерстві оборони.

Курс відбуватиметься на 100% за стандартом НАТО (робота штабів, процес прийняття рішень, радіозв’язок). В програмі – курс виживання, снайперська боротьба, форсування річок, протидія диверсійним групам; для артилеристів – стрільба із закритих позицій (навичка особливо важлива для бойових дій в гірській місцевості). Ведення боїв у місті, відбуватимуться на єдиному в Україні тренувальному комплексі, який стовідсотково імітує житловий квартал міста.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: