Україна потребує подвійного громадянства, з обмеженням для РФ — Кулеба

image (55)

Україна потребує впровадження інституту подвійного громадянства, проте з обмеженням для Росії і певних її громадян.

По це заявив постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба, передає Новое Время.

Таку думку він висловив на підтримку громадян України в країнах ЄС, які потенційно можуть отримати громадянство держав-членів Євросоюзу. У разі введення подвійного громадянства, виходячи зі слів Кулеби, вони можуть стати "агентами впливу" України в інших країнах.

«Якщо ми маємо мільйон українців у країні ЄС, то потенційно ці люди ходять на вибори, они отримують легалізований статус, вони у перспективі стають повноцінними громадянами цієї країни. <...> Зараз у нас я бачу доволі великі можливості і потребу в тому, щоб запровадити інститут подвійного громадянства, за виключенням держави-агресора (можна ще запровадити пару критеріїв, щоби відсікати "непотрібних людей")», - сказав дипломат.

Раніше президент Володимир Зеленський спростив надання громадянства України деяким категоріям росіян, громадянам інших країн, а також особам без громадянства.

Зокрема, йдеться про спрощення отримання українського громадянства "іноземцями та особами без громадянства, які брали (беруть) участь у здійсненні заходів щодо забезпечення національної безпеки і оборони України, та громадянами Російської Федерації, які зазнали переслідувань через політичні переконання".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: