Українська економіка зростає на тлі сповільнення в Європі — Bloomberg

630_360_1494939410-3784

Українська економіка у другому кварталі 2019 року прискорила зростання попри торговельну напругу між Сполученими Штатами й Китаєм та сповільнення економіки на європейському континенті. 

Про це повідомляє агентство Bloomberg.

«Згідно з даними цього тижня, (економіка - ред.) показала зростання в минулому кварталі, попри торговельну напругу між Сполученими Штатами й Китаєм та сповільнення економіки на європейському континенті», - йдеться у повідомленні.

Як зазначає агентство, ріст ВВП на 4,6% був несподівано швидким. Раніше Світовий банк попереджав, що без прискорення темпів зростання економіки Україні знадобиться півстоліття, аби наздогнати рівень Польщі.

Bloomberg зазначає, що Президент України Володимир Зеленський, чия партія здобула більшість у парламенті на виборах, пообіцяв досягнути зростання ВВП на рівні 5% або навіть більше впродовж наступних років.

Його озвучений план реформ вселяє оптимізм серед інвесторів, а гривня зміцнилася по відношенню до долара, показавши найкращий результат серед світових валют в цьому році.

За словами інвестиційного директора компанії «Aberdeen Asset Management PLC» в Лондоні Віктора Шабо, перші сигнали є обнадійливими.

Водночас на думку інвестиційного спеціаліста з компанії JPMorgan Asset Management Золта Паппа, стале прискорення зростання економіки в Україні залишається викликом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: