На Львівщині сів на лаву підсудних підозрюваний у виробництві фальсифікату алкоголю (фото)

Screenshot_1

Під час обшуків правоохоронці вилучили більше 22 тисяч пляшок фальсифікату, підроблені марки акцизного збору, промислову лінію  та сировину. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

Підпільний цех знаходився у місті Червоноград. Його потужність дозволяла випускати до трьох тисяч пляшок щодоби.

Оперативники управління захисту економіки у Львівській області Національної поліції України та працівники слідчого управління поліції Львівської області не лише встановили місце функціонування цеху, але й місця, де знаходились «перевалочні бази», канали збуту алкоголю та постачання сировини для виготовлення фальсифікованої продукції.

Виробництво алкогольної продукції було налагоджене у місті Червоноград. Виробничі потужності дозволяли випускати до трьох  тисяч пляшок щодоби. Правоохоронці з’ясували, що до організації незаконного виробництва причетний 27-річний місцевий мешканець.

«Використовуючи підроблені марки акцизного податку України, фальсифікат реалізовувався під логотипом торгової марки, яка офіційно припинила випуск продукції. Готовий алкоголь зберігався на так званих «перевалочних базах» у Хмельницькій та Закарпатській областях, а розповсюджували його на території всього Західного регіону», - повідомили у поліції.

Оперативники управління захисту економіки у Львівській області Національної поліції України та слідчі слідчого управління Головного управління Нацполіції у Львівській області спільно з працівниками управлінь захисту економіки у Хмельницькій та Закарпатській областях у квітні цього року провели санкціоновані обшуки у цеху, базах зберігання продукції та за місцем мешкання організаторів підпільної діяльності.

Правоохоронці вилучили понад 22 тисячі пляшок фальсифікованої алкогольної продукції, спирт, підроблені марки акцизного податку України, а також обладнання для незаконного виробництва.

Попереджено потрапляння на споживчий ринок фальсифікованого алкоголю на понад 5 мільйонів гривень. Під час проведення дослідження фахівці підтвердили невідповідність алкогольної продукції вимогам Держстандарту.

За вчинення правопорушень, передбачених ч.1 ст.199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів), ч.1, 2  ст.204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України, зловмисника засуджено до 5 років позбавлення волі (з іспитовим терміном 1,5 роки) з конфіскацією і знищенням незаконно виготовлених або придбаних товарів, знарядь виробництва, сировини для їх виготовлення та сплатою штрафу у розмірі 102 тисячі гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: