Транспортний конфлікт: два перевізника випустили свої автобуси на один маршрут

Strajk-Avtobus-17-1-2 (6)
фото ілюстраційне

У понеділок, 19 серпня, з самого ранку в Рясному були заблоковані автобуси підприємства «Успіх БМ», які мали виїхати на маршрут №217а Підбірці – Рясне-Руське через Рясне. 

Як розповів ІА Дивись.info директор підприємства Юрій Мельник, сьогодні «Успіх БМ», згідно із тимчасовим договором, мало почати обслуговувати цей маршрут. Втім, це завадили зробити представники попереднього перевізника — ПП «Ліон-транс».

«Львівська ОДА запропонувала нам підписати тимчасовий договір на обслуговування цього маршруту. Договір був підписаний 14 серпня і він вступив у дію. Ми повідомили всіх, що з сьогоднішнього дня виїжджаємо на лінію. Але о 7-й ранку мені зателефонували водії і повідомили, що на кінцевій зупинці, на вулиці Величковського, наші автобуси заблоковані групою людей, які стверджують, що вони працюють законно, а ми — незаконно. Ми викликали поліцію, вона розблокувала наші автобуси, і вони виїхали на маршрут. Але інший перевізник теж випустив свої автобуси. Тепер на маршруті курсують і наші, і їхні автобуси, що створює небезпеку для дорожнього руху та завдає нам великі збитки», - розповідає Юрій Мельник.

Про розірвання договору з ПП «Ліон-транс» департамент дорожнього господарства, транспорту та зв'язку ЛОДА повідомив листом від 15 липня самого перевізника, а також управління Укртрансбезпеки та Пустомитівську РДА. У ньому йшлося про припинення договору впродовж 30 днів.

«Договір розірвали через те, що на перевізника було дуже багато скарг від мешканців. Крім цього, автобуси перевізника не подавали в диспетчерську службу даних GPS-трекерів, - пояснює т.в.о. директора департаменту Роман Кокотайло.

Згідно з відповіддю Львівської ОДА на запит ГО «Укртрансзахист», з квітня 2018 року на обслуговування маршруту №217а надійшло 296 скарг, це приблизно 1 скарга на два дні.

Директор ПП «Ліон-Транс» Петро Братина каже, що про розірвання договору з його підприємством та укладення тимчасового договору з «Успіх-БМ» йому ніхто не повідомляв.

«До нас не надходило ніяких повідомлень. Тільки сьогодні зранку зателефонували наші водії і повідомили, що на маршрут виїхали автобуси не з нашого парку. Лише тоді я дізнався, про розірвання договору і тимчасову угоду», - пояснює Петро Братина.

Натомість Роман Кокотайло запевняє, що повідомлення перевізнику надсилали.

«Ми надіслали лист на фактичну адресу випуску транспортних засобів. Те, що вони не отримали лист за місцем фактичної діяльності, пошта аргументує тим, що в них немає ні з ким договору за цією адресою. Але ми надіслали повідомлення на електронну адресу, за якою ми здійснюємо переписку з цим АТП», - пояснює Роман Кокотайло.

«Успіх БМ» уже поскаржилося в управління Укртрансбезпеки, яка має вивчити ситуацію.

Наразі важко спрогнозувати, якими будуть дії контролюючих органів, але на власників автобусів, які сьогодні вийшли на маршрут без відповідних дозволів, може бути накладений штраф у розмірі 17 тисяч гривень за порушення порядку провадження господарської діяльності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: