У Львові помили 27 безпритульних (фото)

IMG_9842

Сьогодні у Львові, в «Домі милосердя» на вулиці Мазепи, влаштували захід з організованого надання безпритульним санітарно-гігієнічних послуг, у якому взяли участь 27 осіб.

«Це перший виїзд, організований для безпритульних осіб. Насправді, такі санітарно-гігієнічні послуги безхатьки можуть отримувати і в Центрі обліку та нічного перебування бездомних осіб на вулиці Кирилівській, і в «Домі милосердя» на вулиці Мазепи, і в «Оселі» у Винниках», – розповіла Галина Слічна, заступниця міського голови Львова з гуманітарних питань.

Вона зазначила, що захід організовано, щоби показати людям, як можна за собою слідкувати.

«Ми розробили логістику, як це має бути, запросили перукарів, юриста, соціального працівника, психолога. Крім того, безпритульні можуть отримати консультацію від медичного працівника, розповісти, що кого турбує. Але є категорія безпритульних, які не хочуть йти ні на Кирилівську, ні на Мазепи чи в «Оселю», надаючи перевагу перебуванню на вулиці. Водночас безхатьки мають можливість отримати чистий новий одяг, поїсти, а також отримати харчові набори», – наголосила Галина Слічна.

Щоби повідомили про цей захід безпритульних і залучити якнайбільше людей, упродовж минулого тижня працівники управління соціального захисту, працівники Центру на Кирилівській, також працівники Центру для сім’ї, дітей та молоді ходили у місця, де збираються безпритульні.

«Здебільшого це там, де для безхатьків організовується харчування, а також ми знайомо, де у Львові найбільше скупчуються безпритульні і ми ходили до них на розмови, запрошували їх і розповідали про сьогоднішній захід для них. Тому сьогодні біля Порохової вежі зібралося 27 осіб. Ми їх привезли сюди, частина вже покупалася. Зараз вони усі в перукарів. Я думаю, це дуже гарний приклад для громади міста і громада повинна поширювати таку інформацію, де безпритульна людина може отримати певні послуги. І звичайно, такі послуги будемо організовувати і в подальшому», – наголосила заступниця міського голови.

Водночас будь-який безпритульний може помитися у Центрі на вулиці Кирилівській і в «Домі милосердя» на вулиці Мазепи щодня, з 9 до 18 години, у певні дні цю послугу надають в «Оселі» у Винниках.

«Навіть і з малозабезпечених туди приходять. У середовищі безпритульних така інформація дуже швидко поширюється. Просто цим людям потрібно допомогти приміряти на себе інший спосіб життя. Ми спостерігаємо, що люди соціалізуються. Ми стараємося їм виготовити документи, допомагаємо влаштувати їх на роботу і вони потроху отримують можливість ставати на ноги і змінювати свій спосіб життя. Тому, я вважаю, ми подібні акції будемо старатися проводити максимально часто. Це дуже актуально для літнього періоду – тоді, коли спекотно. Тому що безпритульні не дуже охоче йдуть ночувати на Кирилівську чи Мазепи, а надають перевагу вулиці», – пояснює Галина Слічна.

Що стосується бюджетних коштів, то одяг, який дають безпритульний, приносять небайдужі люди. На харчування кошти виділяються з бюджету міста. Організовується харчування і видаються продуктові набори. Наприклад, на Центр на вулиці Кирилівській закладено понад 3 мільйони гривень. Це і зарплата працівників, послуги з прання і все, що необхідне для функціонування цієї установи. Вартість одного харчового пакету на одну людину приблизно 50 гривень.

Фото Микити ПЕЧЕНИКА

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: