Дві пожежі за тиждень: на Львівщині багатодітній вдові добровольця погрожують

1

Дві пожежі за тиждень пережила багатодітна родина у селі Куровичі Золочівського району. Вдова бійця ООС, мати дев’яти дітей боїться, що може опинитися на вулиці. Жінка не сумнівається – це був підпал.

Марія Курович – мати дев’яти доньок. Дві старших вже живуть окремо, а молодші, яким від одного року і до 14, мешкають з мамою у будинку, подарованому нещодавно меценатом. Чоловік, який почув про багатодітну родину, котра тулилася у кімнаті гуртожитку, вирішив їм допомогти і купив для сім’ї помешкання площею майже 100 квадратних метрів. Благодійник подбав, щоби в хаті поміняли вікна, встановили парове опалення, провели воду та каналізацію, зробили ремонт. До нового будинку родина перебралася півроку тому. Але сім’ю спіткала інша біда – помер чоловік пані Марії, у нього стався інфаркт. Два роки він служив добровольцем.

Фото із соцмереж.

А нещодавно пані Марії почали погрожувати.

«Все почалося з того, що невідомі почали обписувати стіни погрозами, аби я звідси забиралася, хоче це мій власний будинок, який мені подарували. Декоративному щурові, який стояв на вулиці, у ніч з 6-го 7 серпня викололи очі. Потім підкинули записку на вікно, в якій було написано, мовляв, «ти нічого про мене не говори, інакше буде велика пожежа». У мене саме гостювала старша 23-річна донька. Вона забрала всіх менших до себе, адже мешкає за три села звідси. Після першої пожежі другу записку знайшли біля літньої кухні. Там було написано: «Я тебе попереджав», – розповіла ІА Дивись.info Марія Ракус.

Наступного дня підпалили стайню і стодолу. У день, коли сталася друга пожежа, вдома були пані Марія, старенькі батьки і двоє доньок – 12-ти і 10 років. 14-річна саме пішла гуляти з подругою.

«Я взяла собі пообідати і у той момент спалахнула шопа. То було десь протягом 10 хвилин. Таке враження, що хтось просто хляпнув бензином і підпалив», – згадує багатодітна мати.

Під час пожежі повністю згоріло зерно, дитячий зимовий одяг. Одне слово, все, що там зберігалося. Неушкодженим залишився лише будинок, де мешкає родина.

Фото із соцмереж.

«Я не може підозрювати когось. Мене допитували у поліції. Через погрози було відкрите кримінальне провадження. Щодо пожеж, наразі правоохоронці нічого не можуть сказати, бо досі немає висновку пожежників. Я переселилася сюди півроку тому, чоловіка поховала у січні. Не можу когось звинувачувати, якщо не маю доказів. Триває слідство, і я дуже сподіваюся, що правоохоронці встановлять правду», – каже пані Марія.

 

Після пожежі минуло півтора тижня. Сьогодні з сільської ради приїхали допомогти прибрати згарище.

Жінка тільки дивується, що у селі ніхто нічого не чув і не бачив.

«Ми багатодітна сім’я і всім байдуже до нас, усі все бачать, просто не хочуть говорити», – зітхає жінка.

Пані Марія боїться, що може залишитися без будинку.

«Я не хочу взимку залишитися на вулиці. У будинку живу я, семеро неповнолітніх дітей. Найстаршій – 14 років, 12, 10, 9, 6, 4 і рочок. І двоє стареньких батьків – мама і батько, який вже сім років прикутий до ліжка. Мені нікуди йти. У батьківській старенькій хаті лише одна кімната. Перед тим ми жили в гуртожитку від сільської ради. Там теж лише одна кімната», – зітхає жінка.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: