На Львівщині задіяли Нацгвардію у боротьбі зі спалахом африканської чуми свиней (фото)

кар2

19 серпня поблизу села Кавське Стрийського району, де 16 серпня було зафіксовано падіж поголів’я у зв’язку із наявністю збудника африканської чуми свиней (АЧС), було залучено військовослужбовців Нацгвардії України.

Про це повідомляє пресслужба Нацгвардії.

Зокрема, нацгвардійці несуть службу на постах разом із працівниками поліції та за участі працівників управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини цілодобово.

На даний час в районі залучені всі сили для недопущення розповсюдження африканської чуми свиней.

Додамо, що у Львівській обласній державній адміністрації в ніч на 17 серпня відбулось засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії під керівництвом голови Маркіяна Мальського.

На ньому було вирішено оголосити карантин терміном на 40 днів у 3 км зоні довкола спалаху та введено в дію план протиепізоотичних заходів на території спалаху.

Африканська чума свиней (АЧС) — контагіозна вірусна геморагічна хвороба, яка перебігає гостро, підгостро, хронічно безсимптомно й характеризується лихоманкою, геморагічним діатезом, ціанозом шкіри, некродистрофічними змінами паренхіматозних органів і високою летальністю, що призводить до значних економічних збитків, пише asf.vet.ua.

Входить до переліку особливо небезпечних (карантинних) хвороб тварин та списку інфекційних та інвазійних хвороб тварин.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: