Призначено нового командувача ДШВ

d67172e-1600-mojsuk
Фото: УП.

Новим командувачем Десантно-штурмових військ призначений генерал-майор Євген Мойсюк. Колишній командувач Михайло Забродський йде в народні депутати Верховної Ради.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуку повідомив журналіст Юрій Бутусов.

Першим заступником командувача ДШВ призначений генерал-майор Олексій Шандар.

«На початку війни Мойсюк здобув популярність як командир 1-го батальйону 25-ої повітряно-десантної бригади. Ця частина в березні 2014-го стала єдиною, яка точно в строк виконала завдання виходу на кордон з РФ в районі Амвросіївки і не допустила блокування та захоплення своєї техніки найнятими російськими спецслужбами натовпами», – написав Бутусов.

Він додав, що зведена група під командуванням Мойсюка першою зайшла 7 серпня 14-го на вершину Саур-Могили.

«Олексій Шандар на початку війни командував 79-ою аеромобільною бригадою. Під час рейду 1-го батальйону 79-ої бригади 3-5 вересня 2014-го року в районі Солнцево був поранений. Мойсюк та Шандар – кадрові офіцери довоєнної школи, генералів отримали під час війни, їх добре знають в армії, вони служили в командуванні ДШВ.

Тому, гадаю, їх призначення не віщує якихось революційних змін. Комплектація особовим складом поставлена ​​однією з головних проблем перед новим керівництвом, за даними джерел Цензор.Нет. Значна кількість рапортів подається не тільки на звільнення, але і на переведення в інші роди військ. Озвучені вимоги змінити ставлення людей до служби. Перевірки стану озброєння також викликали низку об'єктивних питань. Створено нові частини, які не забезпечені належними умовами, і куди забирають людей з неукомплектованих бригад? Подивимося, чи зможуть забезпечити Мойсюк з Шандарем приплив добровольців. Виклик не простий, тим більше, якщо згадати ситуацію в 81-ій бригаді, якою раніше командував Мойсюк», – написав Бутусов.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: