У «Львівгаз» через низькі зарплати втратили 200 працівників

104137
Ілюстративне фото.

Причина втрати кваліфікованих кадрів за останніх сім місяців – низькі зарплати. Така ситуація спричинена «замороженими» тарифами на розподіл газу, котрі від кінця 2016 року не переглядає НКРЕКП. Про це повідомляє «Економічна правда».

На сьогодні середній рівень заробітної плати в АТ «Львівгаз» на 30% менший, ніж в енергетичній галузі. Середня зарплата працівника компанії становить 8 407 грн, в той же час середня оплата праці по промисловості в області – 10 500 грн. Відтак, досвідчені працівники шукають більш оплачувану роботу.

«Витрати на оплату праці працівників нашої компанії закладені в тарифі на розподіл природного газу, котрий є складовою ціни на газ. Структура тарифу визначається та встановлюється НКРЕКП. Від кінця 2016 року державний регулятор не переглядав його, - Зараз в нас відкритими залишаються 345 вакансій, а це 11% від середньооблікової чисельності. Найбільш затребувані професії: слюсарі з експлуатації, монтери ЕХЗ, зварники, водії та машиністи екскаваторів», - повідомив голова правління АТ «Львівгаз» Юрій Войсович.

Всі звернення газорозподільних підприємств України до НКРЕКП щодо встановлення економічно обґрунтованого тарифу на розподіл у структурі ціни на газ, наразі залишаються без розгляду. Минулого тижня в АТ "Львівгаз" відбулись  відкриті обговорення проекту тарифу на розподіл природного газу на 2019 рік. Протокол результатів обговорення направлений для розгляду НКЕРКП.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: