У Львові відбудеться фестиваль італійської кухні (фото)

IMG_9595

Вишукані італійські страви у поєднанні з оригінальними італійськими винами можна буде скуштувати під час фестивалю італійської кухні у ресторані «Шкоцька» готелю «Atlas Deluxe».

Італія заслужено вважається родоначальницею кулінарного мистецтва. Незрівнянний смак італійської кухні не можливо сплутати ні з чим. Крім традиційних і відомих в усьому світі пасти та піци, тут можна спробувати ще безліч оригінальних страв, деякі з яких можуть готуватись не лише в окремому регіоні, а й тільки в одному населеному пункті. Неповторності і оригінальності італійській кухні надають високоякісні продукти, серед яких чільне місце посідають овочі та ароматні трави.

«Чому ми вирішили зробити фестиваль італійської кухні? Нещодавно я їздив до Італії, де зрозумів для себе  відношення італійців до вина та їх особливе ставлення до цього напою на виноробні «Ruffino». Коли я повернувся, ми поспілкувалися із шеф-кухарем і вирішили провести фестиваль, поєднавши італійські вина з італійськими стравами», – розповідає менеджер ресторану «Шкоцька» готелю «Atlas Deluxe» Тарас Шеремета.

«Всі, хто відвідає відкриття фестивалю, платитимуть лише за страви, натомість вина будуть як комплімент. Тобто кожен може спробувати різні види італійських вин у поєднанні з оригінальними італійськими стравами», – продовжує пан Тарас.

Фестиваль італійської кухні візьме старт під час презентації – 28 серпня, на яку будуть запрошені гості.

Вирізка з ягнятини з пармезановим різото, шпинатом та соусом з лисичок.

«Це буде дегустаційний сет. Шеф-кухар працюватиме у парі із сомельє. Вони презентуватимуть кожну страву, розповідатимуть про неї і з яким вином вона найкраще поєднується. Звісно, розповідатимуть і про саме вино – з якого регіону Італії воно походить, які особливості його виготовлення», – пояснює менеджер ресторану.

Сам фестиваль триватиме протягом місяця. До речі, це не перший подібний захід у ресторані «Шкоцька». Нещодавно тут відбувався фестиваль американського м’яса, на якому презентували нові та цікаві страви.

«Гостям сподобалася така ініціатива ресторану, тож ми вирішили робити фестивалі постійними. Якщо презентовані під час імпрези страви сподобаються гостям, то вони будуть включені у постійне меню ресторану», – пояснює Тарас Шеремета.

Дивуватиме гостей фестивалю вишуканими італійськими стравами шеф-кухар ресторану Богдан Білоніжко.

«Для презентації ми обрали суто автентичні страви, які століттями готують в Італії. Наприклад, Vitello Tonnato або тунець з телятиною», – розповідає про особливості італійської кухні шеф-кухар ресторану.

Vitello Tonnato.

Vitello Tonnato – страва з тонко нарізаних шматочків маринованої телятини, приправлених крем-соусом, однією зі складових якого є тунець. Ця холодна закуска є типовою для регіону П'ємонт. Перший з рецептів міститься в книзі Пеллегріно Артузі «Наука на кухні і мистецтво гарного харчування», опублікованій 1891 року. Але, на думку дослідників, сама страва з'явилася ще в середні століття.

Салат з прошуто і м’ятним соусом.

Крім того, гості фестивалю італійської кухні зможуть насолоджуватися ще такими стравами,  як салат з прошуто і м’ятним соусом, а також надзвичайно вишуканою пастою з дарами моря, асорті брускетти – підсушені на грилі або решітці шматочки хліба, натерті часником та збризнуті оливковою олією. А зверху викладають начинку – шинку, моцарелу, помідори, оливки тощо.

Паста з дарами моря.

З основних страв під час фестивалю гості зможуть посмакувати вирізкою з ягнятини з пармезановим різото, шпинатом та соусом з лисичок. А ось з автентичних італійських десертів шеф-кухар запропонує каннолі – італійські трубочки з сиром рікотта.

А вже за кілька днів кожен охочий зможе насолодитися вишуканою італійською кухнею і оригінальними винами.

Контакти для резервації столика +380673742300, пошта [email protected] або +380322614765.

 

*Партнерський матеріал. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: