В Україні збираються видати перший комікс для незрячих людей

image
Фото: istpublishing.org

В Україні готується до випуску перший комікс для і про незрячих людей під назвою Блайндмен від видавництва IST Publishing за підтримки державного Українського культурного фонду. Про це повідомляє «НВ».

Комікс Блайндмен презентують 30 серпня. Видання стане частиною проекту Блайндмен, який представлять в трьох форматах: книжки-комікса для камерної взаємодії, постерів для інтеграції в освітні і інклюзивні музейні програми та гіпсових рельєфів з аудіосупроводом для представлення у виставковому просторі.

«У 2018 році графік Володимир Гавриш і сценарист Андрій Беницький створили короткий комікс про незрячу людину, яка торкається стіни й відчуває коливання звукових хвиль, що йдуть зсередини, розходячись по поверхні. За сюжетом, через тактильний контакт герой сприймає спочатку гармонійні звуки, потім дисгармонійні (коли сусіди пересувають меблі у помешканні по той бік) й у підсумку доходить до переживання складного звукового простору, де знаходиться місце різним типам звуку», - повідомили у видавництві.

Комікс буде представлений в двох версіях - книжковій та виставковій. У першій у виданні буде присутнє об'ємне зображення, виконане тисненням на папері, що супроводжується поетичними рядками, надрукованими шрифтом Брайля. Для виставкової версії комікс втілять в чотирьох гіпсових рельєфах і вишивці на тканині, що імітує тонкий шар звукових коливань на стіні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: