У польському ресторані розмістили расистське оголошення стосовно українців

укп

В оголошенні власники закладу написали, що шукають кухарів, але зробили обмеження для громадян України: «нуль українців чи подібних» (пол. «zero Ukraińców czy innych podobnych»).

Правозахисники з Центру відстеження расистської і ксенофобської поведінки (Польща) написали в прокуратуру заяву з приводу розміщеного в інтернеті оголошення одного з ґданських ресторанів.

Про це повідомляє українська служба Радіо Польщі.

Невдовзі після розміщення тексту польські правозахисники зазначили, що напишуть на власника ресторану заяву у прокуратуру про можливий публічний заклик до ненависті на національному ґрунті. Повідомлена також Інспекція праці.

Водночас адвокат бізнесмена Лукаш Ковальський пояснив, що оголошення «є проявом необдуманого рішення лише однієї людини», а не всіх працівників ресторану, і додав: «Ми переконані, що автор оголошення також оприлюднить відповідне вибачення». За словами адвоката, інцидент викликав хвилю обурення. Підприємцю, зокрема, погрожували спалити заклад. Зазначається, що порушникам, які закликають до ненависті на національному ґрунті, в Польщі загрожує до 2 років в’язниці.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: