Через розкрадання бюджетних коштів участь українських спортсменів на міжнародних змаганнях під загрозою, - СБУ

1413890411-9059-uefa-ne-ponravilos-povedenie-fanatov-na-matcha-belarus-ukraina
Фото: УНІАН.

Сумнівні закупівлі лікарських засобів та медичних препаратів для спортсменів поставили під загрозу участь українських спортсменів на міжнародних змаганнях. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що посадовці держустанови «Управління збірних команд та проведення спортивних заходів «Укрспортзабезпечення», яка перебуває у сфері управління Міністерства молоді та спорту України, у порушення вимог законодавства закупили у приватного підприємства лікарські засоби та медпрепарати на суму понад вісім мільйонів гривень.

«У рамках кримінального провадження, розпочатого за частиною 5 статті 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України, задокументовано, що закуплена продукція взагалі не належить до лікарських засобів. До того ж частина препаратів, переданих спортсменам під виглядом лікарських медичних препаратів, не пройшла відповідний контроль у Національному антидопінговому центрі», – повідомили у СБУ.

Через дії посадовців державному бюджету України завдано збитки на більше ніж вісім мільйонів гривень та поставлено під загрозу виступи на міжнародних змаганнях національних команд у зв’язку із відсутністю допінг-контролю продукції.

Наразі головному лікарю Міністерства молоді та спорту України оголошено про підозру у скоєнні злочину, вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу. Тривають слідчі дії для встановлення всіх осіб, задіяних у протиправному механізмі, та притягнення їх до кримінальної відповідальності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: