На Львівщині відзначають 28-му річницю Незалежності України (фото). ОНОВЛЕНО

10
Фото: ЛОДА

Сьогодні, 24 серпня, на Львівщині розпочались урочисті заходи з нагоди відзначення Дня Незалежності України. 

Сьогодні, 24 серпня, на Львівщині розпочались урочисті заходи з нагоди відзначення Дня Незалежності України.

Відтак, представники влади та громадськість поклали квіти та запалили лампадки на полі почесних поховань № 67 і № 76, а також священики провели молитву за Героїв, повідомляє прес-служба ЛОДА.

Присутні спільно виконали Державний Гімн України.

Від Личаківського кладовища, де поклали квіти та запалили лампадки, стартував Марш "Нескорених". Учасники Маршу проходять маршрутом від цвинтаря до Гарнізонного храму, що на вулиці Театральній, 11, щоб вшанувати пам'ять загиблих Героїв, а також висловити вдячність воїнам, які захищають українську державу.

Маршрут ходи: Личаківський цвинтар (поле почесних поховань № 76) — вул. Анатолія Вахнянина — вул. Левицького — вул. Мечникова — вул. Личаківська, 26 (Військовий госпіталь) — площа Митна — вул. В. Винниченка — площа Соборна — площа Галицька — площа Міцкевича — проспект Свободи — вул. Беринди — вул. Театральна, 11 (Гарнізонний храм Святих Апостолів Петра і Павла).

Зазначимо заходи із відзначення річниці Дня Незалежності відбуваються у кожному районі області.

Таклж, на площі біля пам’ятника Тарасові Шевченку відбувся телеміст із шістьма містами країни, в тому числі зі столицею. Участь у масштабному онлайн-святкуванні взяв голова Львівської облдержадміністрації Маркіян Мальський.

Під час події Указом Президента Орденом княгині Ольги III ступеня нагородили срібну призерку з боротьби вільної Юлію Хавалджи.

Нагороду вручив Маркіян Мальський за досягнення високих спортивних результатів на II Європейських іграх у м.Мінську (Республіка Білорусь), виявлені самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України.

Довідково:

Хавалджи Юлія Олегівна (21.02.1990 р.н.) майстер спорту України міжнародного класу з вільної боротьби, срібна призерка ІІ Європейських ігор з боротьби вільної у вагової категорії до 53 кг. Тренери: Данько Т.Г., Панікар О.В

Окрім того, о 16:30 год Державна Академічна чоловіча хорова капела «Дударик» на площі біля пам’ятника Тарасові Шевченку виконає акафіст до Пресвятої Богородиці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: