Моторошні занедбані місця на планеті

2450815-Sam_Lowrys_purgatory2222-1502370937-650-bf34d5a9c3-1502438357
Фото: відкриті джерела

У світі багато занедбаних місць, і кожне з них має свою історію. Якісь місця вселяють страх, якісь – почуття захоплення, пише Всвіті.

У світі багато занедбаних місць, і кожне з них має свою історію. Якісь місця вселяють страх, якісь – почуття захоплення, пише Всвіті.

Мічиганський центральний вокзал, Детройт

© wikimedia © Albert duce

Ця станція була побудована в 1913 році, і на момент будівництва вона була найвищою у світі. Робота вокзалу була зупинена 1988 року, але протягом 1990-х років він був відкритий для відвідувачів. Пізніше вокзал закрили через численні акти вандалізму, і сьогодні він знаходиться під охороною.

Прип’ять, Україна

© Elena Filatova © Shanomag  

Прип’ять  – місто-привид у Київській області України. У зв’язку з аварією на атомній електростанції 27 квітня 1986 року оголосили про евакуацію. Всім було заборонено брати з собою будь-які речі, і щоб уникнути паніки жителям говорили, що вони скоро повернуться додому. Сьогодні обстановка в місті відносно безпечна і в ньому проводяться екскурсії по околицях.

Океанський лайнер SS America

© Johannes Göbel © Wollex

У 1941 році лайнер був військовим транспортом і був перейменований у «Вест Пойнт». У повоєнні роки корабель став пасажирським, а в 1980 з нього хотіли зробити в’язницю. У 1994 році в Атлантичному океані корабель потрапив у шторм, після чого сів на мілину біля Фуертевентура (Канарські острови). Весь екіпаж був евакуйований вертольотом.

Острів відкриттів, Флорида, США

© Sam Howzit © BestofWDW

Острів був відкритий в 1974 році в місті Бей-Лейк в якості парку розваг на території Діснейуорлд, де люди могли спостерігати рідкісні види представників фауни. У 1999 році острів закрили, і сьогодні він залишається занедбаним.

Готель «Дель-Сальто», Богота, Колумбія

© ArturoAparicio © Pedro Felipe

«Дель-Сальто» був закритий на початку 90-х через тривалу реконструкцію, яка знизила інтерес туристів. Але більшою мірою інтерес туристів впав через те, що в готелі було скоєно кілька самогубств. Багато хто вважає, що їх причиною стала містична сила будівлі.

Військовий шпиталь Беліц, Бранденбург, Німеччина

© qbanez © pommes.fritz123

Цей занедбаний шпиталь послужив як німецькій, так і радянській армії. Найвідоміший пацієнт цього місця – Адольф Гітлер. Місцеві жителі і туристи кажуть, що поруч зі шпиталем відбуваються незвичайні речі і спостерігається паранормальная активність.

Замок Міранда, Сель, Бельгія

© Bert Kaufmann © Sten Ceulemans

Гарний неоготический замок стоїть порожній і покинутий з 1991 року. Сумма грошових коштів для підтримання замку в хорошому стані дуже велика, і знайти інвесторів не вдалося. Цей замок використовувався в якості знімального майданчика для серіалу «Ганнібал».

Електростанція Шарлеруа, Бельгія

© Stephane Gaudry

У 2006 році «Грінпіс» дав багато негативних відгуків про електростанції. У доповіді наголошується, що Шарлеруа відповідальна за 10% викиду діоксиду вуглецю в країні. Після цього в 2007 році електростанція була закрита.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: