Львівські готелі встановлять системи роздільного сортування сміття

банкготель

Мінрегіон запровадив вимогу щодо обов'язкового проектування систем роздільного сортування сміття у готелях.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.

Згідно із оновленими державними будівельними нормами, відтепер у введені обов’язкові вимоги щодо влаштування сучасних систем роздільного сортування сміття при проектуванні нових або реконструкції існуючих будівель готелів. Норми вже опубліковані та почнуть діяти з 1 жовтня цього року.

«Ця корисна ініціатива сприятиме зменшенню шкідливого впливу на середовище та навчатиме культурі поводження із відходами. Ми маємо відходити від радянських практик збирання сміття і назавжди залишати в минулому такі речі як сміттєпроводи», – наголосив Лев Парцхаладзе.

Він пояснив, що у житлових і громадських приміщеннях готелів необхідно передбачати системи роздільного сортування сміття, а також системи очищення від сміття і пилоприбирання.

"Вміст пилу в повітрі житлових приміщень готелів повинен бути не більше ніж 0,15 мг/кв. м. Раніше ж у готелях заввишки 2 поверхи і вище обов’язково влаштовувалися сміттєпроводи" – додав Лев Парцхаладзе.

Нові норми почнуть діяти вже з 1 жовтня, відтак з цього часу всі нові готелі мають будуватися за новими правилами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: