Нові правила. Як будуть платити субсидії в жовтні

image (61)

Міністерство соцполітики переведе практично всі виплати по субсидіях в готівкову форму.

У нинішньому опалювальному сезоні міністерство соцполітики буде виплачувати субсидії за житлово-комунальні послуги  в готівковій формі. Про це НВ Бізнес розповів міністр соцполітики Андрій Рева.

«Ми перевели частину споживачів на цю форму виплат в минулому сезоні і досвід виявився успішним», - повідомив міністр. За його словами, якщо споживачі використовували, наприклад, менше, газу і заощадили, то ці гроші вони можуть залишити собі.

З близько 4 млн домогосподарств, які в минулому опалювальному сезоні отримували субсидію грошима, тільки 200 тис. не заплатили вчасно за житлово-комунальні послуги, уточнив Андрій Рева. «Якщо у домогосподарства існує борг на суму понад 340 грн, то ми можемо застосувати санкції. Наприклад, в цьому в цьому сезоні 200 тис. домогосподарств отримуватимуть субсидію в безготівковій формі, то всі заощаджені гроші на оплату послуг ЖКГ вони отримають в кінці сезону. Субсидії виплачуються тільки після погашення боргу за послуги ЖКГ », - повідомив Андрій Рева. Середній розмір допомоги в минулому сезоні становив близько 1,7 тис. грн на домогосподарство.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: