Ремонті роботи на найбільшому опалювальному підприємстві Львова виконані на 75% (фото)

IMG_0301

Роботи з ремонту котлів тривають на Львівській ТЕЦ-1. Капітально ремонтують водогрійний котел №3 та частково – паровий котел №9. Вартість основних робіт становить 14,4 мільйона гривень.

«ТЕЦ-1 – це одне з найбільших опалювальних підприємств нашого міста. Воно забезпечує теплом 65-70% будинків, які мають централізоване опалення. Нинішнього року ми на цьому об’єкті проводимо капітальний ремонт третього водогрійного котла, який повністю орієнтований на Сихів. Крім того, робимо капітально нижню частину дев’ятого парового котла. Відремонтували капітально два турбогенератори – 6 і 4. А також проводимо роботи і по усіх інших котлах, які є на підприємстві. Капітально відремонтували другий силовий трансформатор – він є основним на підприємстві і вливає на енергетичну систему усього міста. Але ремонту потребують усі котли. Загалом є 4 водогрійні котли і 4 парових. Потребує ремонту четвертий водогрійний котел. А з парових 7 і 8 вже ремонтували, у 9-му відремонтували нижню половину, другу відремонтуємо наступного року. І плануємо завершити ремонт шостого котла. Тобто все обладнання потрібне для роботи в опалювальний сезон працює. Щоби попередити аварійні ситуації, ми щорічно проводимо гідравлічне випробування усього обладнання. І під час гідравлічних випробувань виявляються слабкі місця, які ми ліквідовуємо», – сказав директор ЛКМП «Львівтеплоенерго» Валентин Вольський.

«Останній раз цей котел мав капітальний ремонт 1992 року. Після цього було лише технічне обслуговування. Тому фактично заново буде вибудований новий котел. Це значно підвищить коефіцієнт корисної дії, покращиться надійність і ми нормально увійдемо в осінньо-зимовий опалювальний сезон», – сказав під час брифінгу міський голова Андрій Садовий.

Мер Львова зазначив, що особливих проблем із входженням в опалювальний сезон він не бачить.

«Були проведені гідрологічні випробування, замінено багато мереж. Велика робота зроблена на самому підприємстві. Все це ми робимо силами Львівтеплоенерго. Якщо б залучали підрядників зі сторони, то витратили б відсотків на 50-60 більше ресурсів. В цілому роботою я задоволений, не бачу жодних нюансів. Тільки щоб держава займала правильну позицію – якщо справді буде продовжена політика зниження ціни на газ і це буде відображено у зменшенні оплати за тепло», – сказав Андрій Садовий.

Він додав, що ремонтні роботи виконані на 75%. А півтора місяця, що залишилося до початку опалювального сезону, вистачить для завершення робіт.

«Завжди була профілактика, а цього року вирішили зробити все надійно, бо будь-яка позапланова зупинка котла – це витрати газу, а це гроші. Ми хочемо бути економними, щоби громада не витрачала зайві кошти», – підсумував мер.

Натомість заступниця міського голови з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк зазначила, що у міській раді працює штаб щодо підготовки до зими.

«Засідання штабу відбувається щотри тижня, обговорюємо проблемні питання, як йде підготовка до опалювального сезону. Якщо говорити про кошти, які були виділені для підготовки до зими, – це 10 мільйонів гривень. 5 мільйонів пішло на ТЕЦ-1 для того, щоби провести ремонт третього котла, також відремонтувати 9 котел. На Залізничне теплоенерго також було виділено 5 мільйонів гривень на заміну трьох котлів. Загалом там є 6 котлів. Завдяки заміні буде економія газу на 10%. Крім того, ми забезпечимо стабільну роботу котельні Залізничного теплоенерго, тому що котли були у старому стані і вичерпали свій ресурс», – сказала Ірина Маруняк.

Щодо інженерних мереж, то на 80% були проведені гідравлічні випробовування.

«Якщо прориви були, то Львівтеплоенерго і залізничне теплоенерго прориви ліквідовували. Також проведено капітальний ремонт мереж, де це було необхідно. Крім того, ми зараз проводимо ремонт інженерних мереж у будинках. Ми склимо вікна, ремонтуємо дахи, готуємося до зими, проводимо повірку лічильників. На загал вже підписано 64% актів готовності і понад 60% лічильників пройшли повірку. Зараз ми їх встановлюємо. Триває робочий процес підготовки до зими. Маємо 135 одиниць техніки для прибирання міста. Також є піскосуміш. Але під час ухвалення бюджету на наступний рік, кошти на піскосуміш теж будуть передбачені», – зауважила заступниця міського голови.

Фото Микити ПЕЧЕНИКА

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: