На вихідних у Пустомитах відбудеться фестиваль «Кольорове місто»

колір

31 серпня у Пустомитах пройде фестиваль «Кольорове місто». Організатори обіцяють зробити його щорічним.

«Кожного року на зламі літньої пори та переходу в осінній час у місті Пустомити відбуватиметься фестиваль, головним атрибутом якого буде колір! Найперший фестиваль буде світло коричневого кольору, а темою буде історія міста. Кожного року колір та тема змінюватимуться. Власне першого року, планується театралізовано показати історію Пустомит. На фестиваль будуть запрошені й інші сусідні міста та села, щоб теж поділитися своїми історіями. Фестиваль триватиме два дні та проходитиме в міському парку, який є пам’яткою садово-паркового мистецтва 19ст. та входить до державного реєстру нерухомих пам’яток України», - йдеться у повідомленні організаторів.

Засновники проекту підкреслюють, що крім економічного розвитку, місту бракує і культурної модернізації. «Зараз місто Пустомити активно розвивається в плані інфраструктури: реконструюються дороги в місті, будуються нові житлові будинки, відкриваються нові магазини та спортивні майданчики. Все це не може не тішити, але мешканцям потрібно розвиватися і культурно. Саме тому фестиваль повинен допомогти пізнати історію власного міста і краю, розкрити таланти молоді та задати тон усіх наступних тем фестивалю!»,  - розповідає керівник проекту Андрій Жидачек.

ініціатором проекту виступає Пустомитівська міська рада.

«Щодо переваг, які дасть проект, це налагоджена комунікація всередині нашого міста та цілій області і країні загалом, взаємодія, вияв власних талантів, пошук та детальний аналіз того, чому саме варто присвятити фестиваль цього та наступних років. Соціальний вплив також буде значний, адже молодь нашого міста навчиться працювати в злагодженій команді, будувати контакти між містами та залучати потенційних учасників фестивалю. Загалом, ми очікуємо досить високої загальної ефективності цього проекту, адже в нього велика ціль та місія – познайомити цілу область та країну з нашим містом і міста між собою, розкрити історію, культуру та показати талановитих людей міста і цілої країни», - ділиться своїми очікуваннями Ольга Даниловська, відповідальна за проект.

Унікальність проекту в тому, що цей фестиваль буде дуже різним кожного року, але водночас, збереже свою ідентичність та оригінальний задум. Він проходитиме у формі великої вистави; на великому екрані відбуватиметься трансляція кожної з міні-вистав; також залучатиметься лазер-шоу, щоб можна було прикрасити саму подію. Окрім всього, заплановано зробити фестиваль еко-френдлі та для усіх груп населення, зокрема до організації залучатимуться люди з інвалідністю.

«Наш проект приречений на успіх! Його задум виношувався вже довго і зараз він як ніколи близький до своєї реалізації», - запевняє Іван Крисько, один із учасників ГО «Твій простір», що виступає партнером проекту.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: