Облрада готова виділити кошти на ліквідацію наслідків трагедії у Дрогобичі, - Ганущин

IMG_0978

Львівська обласна рада буде готова виділити кошти на ліквідацію наслідків трагедії у Дрогобичі, коли буде відома  хоча б попередня сума збитків.

Львівська обласна рада буде готова виділити кошти на ліквідацію наслідків трагедії у Дрогобичі, коли буде відома хоча б попередня сума збитків.

Про це у коментарі журналістам заявив голова  ЛОР Олександр Ганущин, передає кореспондент Дивись.info.

Нагадаємо, сьогодні вночі у Дрогобичі обвалилася частина житлового будинку.

«Будинок або зазнав змін, які просто його знищили зсередини, тобто хтось підрізав підпірну стінку, роблячи ремонти на якомусь поверсі, або з самого початку був спроектований у радянську добу неправильно. Рятувальні роботи були утруднені, бо частина перекриття не впала і нависала над рятувальниками, і в якийсь момент було прийнято рішення зупинити ці роботи, бо ми візуально бачили, що тріщина поширюється. Професійність рятувальників сумнівів не викликає, думаю вони знайдуть спосіб, як швидко розібрати завали», – розповів голова облради.

За його словами, Дрогобицькою міською радою вживаються всі дії для відселення постраждалих сімей.

«Йдеться не лише про частину, яка обвалилася. Поруч в загрозливому стані один з під’їздів, і це також 8 квартир. Знаю, що ставиться питання про відселення цілого будинку, це 64 сім’ї. Готово все на рівні Трускавця, щоб їх прийняти. Я не сумніваюся, що у санаторіях є місця, щоб це вирішити», - розповів Олександр Ганущин.

«Щодо допомоги, то мають бути підраховані збитки та виготовлений проект з укріплення будинку, де залишаються жити люди, а там «гуляє» одна із стін, і потрібні дуже серйозні роботи. Також потрібно щось робити з майном, яке зруйновано.  Я сказав міському голові, що в нас планується бюджетна комісія на 5 вересня. Якщо до цього часу будуть перші напрацювання, то ми будемо готові їх врахувати. Трагедія не може залишитися поза увагою, і, очевидно, що ЛОР долучиться до цього питання», – заявив голова облради.

Він додав, що зараз дуже важко назвати суму збитків. Лише на ремонт будинку потрібні будуть десятки мільйонів гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: