Обвал будинку у Дрогобичі: що відомо станом на зараз. Оновлюється (фото, відео)

69498786_3266580156693195_8600378633908912128_o

У ніч на 28 серпня у Дрогобичі стався обвал 4-поверхового житлового будинку. Станом на 08:30 загинуло 2 особи та 7 осіб госпіталізовано.

28 серпня, о 02:46, у м. Дрогобич, на вул. Грушевського, 101, у чотириповерховому чотирипід’їздному житловому будинку, за попередньою інформацією, стався вибух побутового газу. Вибухом зруйнувало під’їзд із 1-го по 4-й поверх.

О 08:20 на місці обвалу під'їзду знайшли ще одну загиблу особу. Тож станом на 08:30 загинуло 2 особи. Із-під завалів врятовано 6 осіб. Усього до медичних закладів госпіталізовано 7 осіб, із них 4 дитини. Будинок повністю відключено від газо-, електро- та водопостачання.

Хто постраждав

Наразі відомо про двох загиблих та сімох госпіталізованих. Серед постраждалих 6-річний хлопчик, двоє дівчаток віком 9 та 12 років, 17-річна дівчина, 19-річний хлопець, а також дві жінки віком 39 та 41 рік. Двоє постраждалих, з них 1 дитина, перебувають у важкому стані.

До проведення пошуково-рятувальних робіт всього залучено 399 чоловік та 39 одиниць техніки, з них від ДСНС 148 чоловік особового складу (зокрема три кінологічні розрахунки) та 20 одиниць техніки.

Прес-служба мерії Дрогобича уточнила, що вибух стався у другому під'їзді будинку. Шістьох мешканців цього будинку евакуювали, у місцевій школі №16 облаштували роботу евакуаційної комісії, яка займається розселенням постраждалих. Їм також надають харчування та консультації психологів ДСНС.

Через вибух у Дрогобичі під головуванням голови ЛОДА Маркіяна Мальського скликали позачергове засідання обласної комісії Техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Однак наразі нічого невідомо про рішення комісії.

Станом на 11:30 продовжуються пошуково-рятувальні роботи щодо пошуку постраждалих та розбирання зруйнованих конструкцій будинку.

До проведення пошуково-рятувальних робіт всього залучено близько 450 чоловік та 65 одиниць техніки, з них від ДСНС 184 чоловіки, 3 кінологічних розрахунки і 27 одиниць техніки. В тому числі літаком із Києва прибуло 20 рятувальників Мобільного рятувального центру Служби, які виконують роботи підвищеної складності та 2 кінологічні розрахунки.

Поліція відкрила провадження через обвал будівлі в Дрогобичі 

«Відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.270-1 Кримінального кодексу України (умисне знищення або пошкодження об'єктів житлово-комунального господарства). Санкція статті передбачає від п'яти до дванадцяти років позбавлення волі. Зараз ми встановлюємо, що могло спричинити обвал будівлі», – розповів т.в.о. начальника поліції Львівщини полковник поліції Тарас Сабанюк.

Причиною обвалу в будинку Дрогобича міг бути не вибух газу

Вибух газу, який попередньо вважали причиною обвалення частини будинку в Дрогобичі, малоймовірний. Про це заявили у Держслужбі з надзвичайних ситуацій.

«Від початку руйнування цієї будівлі була підозра, що стався вибух газу, проте в процесі проведення робіт і роботи газової служби було встановлено, що ця причина малоймовірна», — сказав на брифінгу заступник директора департаменту реагування ДСНС Петро Коротинський.

Також про те, що газ не міг бути причиною обвалу повідомили в АТ «Львівгаз».

Фахівцями АТ «Львівгаз» одразу вночі було проведено обстеження підземних газопроводів, підвалів, під’їздів, контрольних трубок та всіх інших підземних інженерних комунікацій в радіусі 50 м на загазованість навколо будинку №100/1 на вул.Грушевського у Дрогобичі, в якому стався обвал під’їзду № 2. Загазованості не виявлено. Подачу природного газу на будинок припинено. Напередодні викликів на службу 104 щодо витоків природного газу з цього будинку не надходило.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: