У Зеленського хочуть реформувати Генпрокуратуру в Офіс генпрокурора 

54f23209-e4c2-46bf-9ec1-3afca53ed657

Партія «Слуга народу» планує реформувати Генеральну прокуратуру в Офіс Генпрокурора.  

Про це повідомляє LB.ua з посиланням на власні джерела.

У свою чергу, регіональні осередки прокуратури будуть перейменовані в офіси регіональних прокурорів, а місцеві - в окружні прокуратури. За словами співрозмовників в Офісі президента, це спричинить «чистку» всіх кадрів.

Водночас в межах реформи прокуратури планується ліквідація органів прокурорського самоврядування - Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів і Ради прокурорів, які були створені за вимогами міжнародних експертів.

КДКП і Рада прокурорів займаються кадровими питаннями, якими раніше займалися керівники Генпрокуратури або регіональних прокуратур, а також залученням прокурорів до дисциплінарної відповідальності (аж до рекомендації звільнити їх).

Також планується ліквідація військової прокуратури з її нинішніми повноваженнями. А це разом з ратифікацією Римського статуту, про намір впровадження якого вже було заявлено, може спричинити за собою закриття кримінальних справ проти Російської Федерації і породити загрозу кримінального переслідування українських військовослужбовців, вказує джерело видання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: