5 найгучніших обвалів будинків в Україні (фото, відео)

obval_budynok_chernigiv_002

У місті Дрогобич 29 серпня сталась трагічна подія. Вночі обвалилася частина 4-поверхового будинку.

За найпершою версією обвал трапився через вибух газу, проте виявилось, що його мешканці вже давно скаржилися на аварійний стан будинку. Жителі неодноразово зверталися до місцевої влади та до ЖЕКів, проте їх ігнорували. Внаслідок трагічної події загинуло 8 осіб, серед яких одна дитина. В ході робіт силами ДСНС врятовано 7 осіб, зокрема 5 дітей.

Станом на 6:30 29 серпня рятувальники повідомили, що за оперативною інформацією, під завалами людей немає. Виявлено тіла 8 осіб, смерть яких наступила одразу під час завалу, з яких 28 серпня: жінку (1975 р.н.) – 05:20; чоловіка (1962 р.н.) – 8:25; 29 серпня 2019 року: чоловіка (1977 р.н.) – 00:20; жінку (1940 р.н.) – 02:50; жінку (1955 р.н.) – 03:16; хлопчика (5 років) – 03:29; жінку (1939 р.н.) – 04:50; жінку (1998 р.н.) – 06:00.

Через трагічні події проти двох комунальників відкрито кримінальні провадження за умисне знищення або пошкодження об'єктів житлово-комунального господарства, а також за зловживання владою або службовим становищем та за службову недбалість. Їм загрожує від 5 до 12 років позбавлення волі.

Також відомо, що перукарня переоблаштувала під себе приміщення першого поверху – цілком можливо, що нові власники знесли опорні стіни.

ІА Дивись.info зібрала 5 найбільш гучних історій, пов’язаних з обвалами будинків за останні роки.

Обвал під’їзду житлового будинку у Луцьку

10 червня 2012 року у п’ятиповерховому житловому будинку Луцька стався обвал несучих конструкцій з першого по п’ятий поверхи. Внаслідок цього зруйновано цілий під’їзд – 8 квартир. Через руйнування загинуло 2 людей, ще одну жінку госпіталізували зі струсом головного мозку. Загалом підрозділам МНС вдалося врятувати 18 людей.

Обвал фасаду будинку після проливного дощу

28 травня 2014 року у Тернополі після проливного дощу обвалився фасад житлового будинку на вул. Крушельницької. Будинок експлуатували з 1882 року, а у 2003 році його визнали аварійним. Однак домовитися з мешканцями про переселення влада не змогла. Із 6 квартир в аварійному будинку проживали дві сім’ї, ще в одного власника залишалися особисті речі. Мешканці будинку під час руйнації були вдома, проте ніхто не постраждав.

Обвал аварійного будинку на будівельників

25 лютого 2016 року в центрі Києва, на вулиці Богдана Хмельницького, у відселеному будинку стався обвал. Під час будівельних робіт впали перекриття – із четвертого до першого поверху. Під завалами будівлі опинилися люди. Рятувальники дві доби розбирали завали, їм 6 осіб вдалося врятувати, ще двоє людей — загинули. Будівельні роботи в аварійному будинку проходили з порушенням техніки безпеки та без жодного дозвільного документа.

Обвал школи у Василькові

11 жовтня 2016 року в одній із загальноосвітніх шкіл Василькова (Київська область) обвалилась фасадна стіна разом із перекриттями  – з першого по третій поверхи. Обвал школи стався під час уроків, проте ніхто з дітей не постраждав, їх вчасно евакуювали. Однією з можливих причин руйнування назвали фундамент, побудований у 1956 році, а також зливову каналізацію, що дала збій після трьох днів дощів.

Обвал гуртожитку в Чернігові

25-річна жінка загинула, 17-річний хлопець в лікарні та майже 180 людей залишились без даху над головою. Такі наслідки обвалу житлового будинку в Чернігові, який стався 12 грудня.

Офіційною версією трагедії у ДСНС називають вибух без подальшого горіння, котрий відбувся в кімнаті на четвертому поверсі. Втім, мешканці гуртожитку не вірили у версію рятувальників. Вони переконані: трагедія трапилася внаслідок халатності комунальних чиновників.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: