Компанія Коломойського сплатить борги Привату перед НБУ

слуга

«Нікопольський завод феросплавів» погодився на мирову угоду з Національним банком України та частково погасить заборгованість ПриватБанку перед НБУ за кредитом, за яким завод виступив майновим поручителем.

Про це повідомляє прес-служба Нацбанку.

Зазначається, що мирову угоду затвердив Господарський суд Дніпропетровської області 28 серпня. «Нікопольський завод феросплавів» погасить не весь борг, а лише ту суму, що дорівнює ринковій вартості майна, яке завод віддав у заставу за кредитом ПриватБанку.

У травні 2018 року НБУ вже намагався через суд стягнути майно заводу Коломойського, однак згодом завод пішов на мирову угоду.

«Вирішення судового спору з майновим поручителем за кредитними зобов’язаннями ПриватБанку через укладання мирової угоди відбулося вперше», — повідомили у Нацбанку.

У НБУ також додали, що нараз у судах перебуває близько 148 позовів проти Коломойського та 32 компаній, що пов’язані з ним. У цих судах НБУ намагається стягнути з колишніх власників ПриватБанку 10 мільярдів гривень — це кошти, які Нацбанк надав ПриватБанку у вигляді кредитів рефінансування у 2008-2015 роках.

Напередодні заступниця голови ПриватБанку повідомила, що компанії, пов’язані з Коломойським, винні ПриватБанку 240 мільярдів гривень.

Раніше стало відомо, що через пов’язані з Коломойським офшорні компанії з ПриватБанку виводили 470 мільярдів доларів протягом 2006-2016 років. Такі дані наведено у позові ПриватБанку проти Коломойського у США.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: