Львів'яни висловилися проти будівництва багатоповерхівки на вулиці Лазаренка 

a76ddb8fbf7ff5489a5a1800cc77a6f6_XL

28 серпня з ініціативи мешканців відбулося громадське слухання «Проти будівництва на земельній ділянці на вул. Ак. Є. Лазаренка, 36; 38; 40; 42 у м. Львові «Збережемо простір для щасливого життя».

Ініціаторка слухання Поліна Шиманська повідомила, що відповідно до Дозволу ДАБІ №ІУ115170941050 від 04 квітня 2017 року розпочинаються будівельні роботи з «Будівництва багатоквартирного житлового будинку з вбудованими підземним паркінгом на вул. акд. Є Лазаренка, 42 у м. Львові, замовником яких є НУ «Львівська політехніка». Цей дозвіл наданий на підставі затверджених ЛМР ще у 2013 році містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки на вул. акад. Є. Лазаренка (між гуртожитком №12 і житловим будинком на вул. акд. Є. Лазаренка, 36) у м. Львові.

Учасники громадського слухання зазначали, що дозвільні документи на будівництво видавались та затверджувались без обговорення з територіальною громадою.  Окрім того, за їхніми словами, будівництво передбачається здійснити на дитячому і спортивно-ігрових майданчиках, футбольному полі, відпочинковій та господарській зоні цієї території.

У своїх виступах представники мікрорайону розповіли, що дозвільні документи на це будівництво не враховують збереження зеленої території, проїзду пожежних машин і доступу пожежників до приміщень, заборони паркування авто всередині житлових кварталів, граничних меж максимально щільної забудови, порушення інженерної безпеки, освітленості житлових приміщень, відповідності будівництва енергетичній ефективності.

Мешканці мікрорайону численно зібралася на слухання – були присутні понад 120 львів’ян. Учасники слухання обрали головуючого, секретаря та лічильну комісію, провели обговорення та одноголосно висловилися проти вказаного будівництва.

«Ми вимагаємо зберегти існуючий, гарантований Конституцією України простір для гідного, щасливого, безпечного життя мешканців будинку №36, №38, №40, №42, студентів та працівників гуртожитку №12, №14, №15», - зазначають мешканці мікрорайону.

Учасники слухань також вимагатимуть, аби Львівська міська рада, у межах наданих їй повноважень, прийняла відповідні рішення, які зупинять це будівництво. Окрім того, вони виступили «за» поліпшення благоустрою території, розширення та будівництво освітніх, спортивно – оздоровчих, культурних та духовних будівель та споруд на вказаній земельній ділянці.

Ініціативні мешканці мікрорайону також створили електронну петицію проти будівництва на земельній ділянці на вулиці акад. Є. Лазаренка, 38, 36, 40, 42 у м. Львові, яка набрала необхідних 500 голосів і буде винесена на розгляд депутатів на сесії ЛМР.

Учасниця слухання Світлана Цукорник зазначила: «Люди  висловили свою позицію, вимагаючи у ЛМР скасування містобудівних умов, отриманих ще у 2013 році.  Мешканці мікрорайону продемонстрували  свою компетентність у знанні вимог законів, містобудівних умов. Окрім того, ми прийняли звернення до «Львівської політехніки», яка є замовником будівництва. Представники «Львівської політехніки» нас запевнили, що не будуть будувати, допоки не розберуться у ситуації. Люди ж визначилися одноголосно, що вони проти будівництва і будуть всіма законними шляхами йому протистояти».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: