На Львівщині навчальний рік розпочнеться без лінійок

670171e-pershiy-klas
Фото з відкритих джерел.

У області новий навчальний рік в школах розпочнеться без урочистих лінійок та монотематичного уроку. Про повідомляє «Укрінформ».

«Навчальні заклади самостійно будуть вирішувати, яким буде сценарій першого дня навчання.  Про це, як повідомили в п’ятницю, 30 серпня, в агенції новин «Укрінформ», - розповіла її кореспонденту очільниця департаменту освіти і науки облдержадміністрації Любомира Мандзій.

Чиновник зазначила: «Оскільки цього року 1 вересня припадає на вихідний, навчальні заклади самостійно приймають рішення про проведення свята першого дзвоника. Усе це лягає в контекст автономії навчальних закладів. У більшості шкіл навчальний рік почнеться 2 вересня. Не обов`язково з формальних лінійок. Заклади освіти, директори, педагогічні ради приймають рішення про інші форми проведення урочистостей».

«Тема першого уроку відповідно до рекомендованих листів Міносвіти окремо визначена для перших-четвертих, для третіх-дев’ятих для 10-11 класів. Однієї теми для першого уроку немає. Зважаючи на те, що нормою закону України про освіту є автономія, педагогічні ради, колективи самостійно приймають ці рішення. Яку тему вибере той чи інший вчитель – йому надається у цьому повна свобода», – поінформували також Любомира Мандзій.

На Львівщині вже склалась добра традиція, що перший день навчального року школярі починають у храмах, де отримують духовне благословення на успіхи в навчанні. Як сказала Мандзій, цього року за парти на Львівщині сядуть близько 280 тисяч дітей. Збільшилась кількість учнів, які підуть до 10 класу. В той же час, менше, ніж торік, буде першокласників. Це пов`язано із демографічними та міграційними процесами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: