На Львівській митниці пояснили, як працюватиме електронна черга

дфс

Керівництво митниці прогнозує, що нововведення суттєво спростить перетин кордону для українців.

Спочатку громадянин України, що збирається перетнути кордон, має надіслати у повідомленні до ДФС особисті дані та заплановану дату поїздки. Після обробки повідомлення служба сповістить заявнику, коли саме вирушати на обраний пункт пропуску.

Про це повідомив Євген Сафонов, очільник Львівської митниці, - йдеться на сторінці ДФС у Фейсбук.

Вже до кінця вересня мають з’явитися перші напрацювання, де як і коли ця система почне працювати на повну. Мета такого нововведення – розділити між собою учасників руху. Люди, які справді мають нагальну потребу, наприклад, виїхати за кордон по роботі, не повинні стояти в одній черзі з тими, хто чи не щодень їздить в Польщу на закупи. Мова йде про мешканців прикордонних сіл і містечок. Аби уникнути махінацій чи хакерських атак, в цій системі будуть використані часові обмеження чи електронний підпис подорожуючого, - йдеться у повідомленні.

Однак головне питання, що ускладнює роботу митниці – це синхронність служб з української та польської сторони. Якщо наші фахівці встигають перевірити за зміну до 800 машин, то польська сторона працює регламентовано – 600 авто за зміну, - додав Євген Сафонов.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: