У чому полягатиме податкова реформа Гончарука

гонч

Команда новопризначеного прем'єр-міністра України Олексія Гончарука до весни готується провести податкову реформу, яка набуде чинності 1 січня 2021 року.

Про це повідомляє Еспресо з посиланням на джерела.

«Ми плануємо глибоку реформу податкової системи весною. Це хибна практика і як правило її бути не повинно, коли в другому півріччі ти ускладнюєш податковий режим. Тобто спростити ти теоретично можеш, але ускладнювати точно ні», - наголошує Гончарук.

«Тому на весну ми готуємо податкову реформу, яка вступить у силу 1 січня 2021 року. Цієї осені невідкладно наше головне завдання – навести порядок з адмініструванням податків. У нас для цього є пан Милованов. Я вважаю, що він хороший менеджер і порядна людина, і я дуже на нього розраховую», - додає він.

Також він висловився щодо податків для фізичних осіб-підприємців:
«Податкову систему треба виправляти, але починати треба не з маленьких, це точно. Тобто наявність цієї спрощеної системи, її головна проблема не в тому, що люди не платять податки», - сказав Гончарук.

«Головна проблема у тому, що це використовується, щоб відмивати контрабанду. Коли в державі ти не можеш прослідкувати походження продукту, то ти не можеш забезпечити рівень безпеки, ти не можеш захистити споживача. Так не повинно бути. У нормальній країні IPhone на розкладці ви не купите. Ти повинен розуміти, звідки приходить товар – з різних причин, навіть для того, щоб будувати нормальні цивілізовані відносини», - пояснив прем’єр-міністр.

«Мені зараз складно говорити про модель, яку ми запропонуємо, але ми будемо виходити з того, що спрощеною має бути вся країна. Оподаткування має бути таким простим, щоб воно не було обтяжливим ні для кого», - підсумував він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: