Львів'ян кличуть на благодійний концерт для порятунку мисткині Тетяни Думан

тетяна01

16 вересня відомі артисти дадуть концерт у Львові, аби врятувати іконописицю та волонтерку Тетяну Думан-Скоп.

Упродовж російсько-української війни Таня з чоловіком Левком Скопом зібрали для війська понад три мільйони гривень. А зараз допомоги потребують самі.

Наприкінці липня у Тетяни сильно розболілася голова – медики запідозрили запалення лицевого нерву. Не надто приємно, але ефективно лікується, - пояснювали жінці у дрогобицькій клініці. Однак про всяк випадок вирішили призначити КТ. На томографі побачили новоутворення.

Таню одразу скерували на операцію, яку провели 8 серпня. Видалену пухлину відправили на дослідження спочатку в державну, а потім в приватну львівські лабораторії. Отримали два різні медичні заключення: фібросаркома і гліосаркома.

 

Остаточно уточнили діагноз Тані лікарі польської клініки «Nu-Med». Вони підтвердили діагноз «гліосаркома». Це злоякісне новоутворення в мозку, яке схильне швидко відновлюватися після операції і потребує негайного лікування.

Перший етап терапії узгодили з польською клінікою. «Паралельно Танині друзі почали шукати клініки в Німеччині, цікавитися методиками лікування. Дізналися, що подальше лікування там може бути ефективнішим, але є дуже дороговартісне. Вартість курсу – від 30 000$. А ще необхідна реабілітація та додаткові процедури…», - пояснює Василина. - Тоді у нашої подруги Марічки Петришин і виник задум провести благодійну акцію – організувати аукціон творів мистецтва, запросити знайомих артистів, провести концерт.

 

Оксана Муха і Tabakov, Віктор Винник з гурту «Мері», «Піккардійська терція» та інші виконавці виступлять для порятунку Тетяни. Концерт відбудеться 16 вересня  у Львові у Палаці культури залізничників «РОКС».

Щоб долучитися до доброї справи, замовити квитки на концерт можна за телефоном: +38 068 420 88 74.

Також усі небайдужі можуть перерахувати кошти на банківський рахунок: 5168 7453 2218 23 84 (Василина Думан, рідна сестра Тетяни).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: