Як перестати переїдати і нарешті схуднути

perejidannja

Колонка Уляни Депутович.

У вас частенько буває, що впродовж дня кількість їжі явно перевищує норму?

Якщо ви давно хочете контролювати свої порції, почати менше їсти і позбутися зайвої ваги – ця стаття допоможе розібратися: чому ви їсте забагато і дасть чіткий план – як не лише позбутися цієї звички, але й нарешті досягнути позитивних результатів у схудненні.

Чому ми переїдаємо 

Ось 5 причин, чому ж ви переїдаєте, і способи їх усунення

  1. Вам бракує емоцій! Їжа – легкий спосіб отримати радість. Можливо, ваше життя зараз не приносить позитивних емоцій, і вам необхідна додаткова їжа, щоб якось заповнити цю порожнечу. Знайдіть заняття, яке допоможе стати щасливішими без їжі або поставте ціль, яка вас надихає, і шлях до неї наповнить вас позитивом.
  2. Ви їсте надто швидко і надто «неусвідомлено». Згадайте, коли востаннє ви просто їли. А не їли з телефоном у руках або ж під якийсь серіальчик. Все це перетягує вашу увагу, відповідно, ви не відчуєте сигналу «стоп» і будете їсти далі, аж поки не закінчиться серія або стрічка у соцмережі. Їжте повільно, прислухайтесь до свого організму. Не варто нападати на вечерю і знищувати її за 30 секунд. Відчуття ситості приходить через кілька хвилин після їжі. Дозвольте собі розкіш почекати перед тим, як брати добавку.
  3. Їжа – ваше хобі? Часто ми їмо тоді, коли нам нудно, немає чим зайнятись. Клієнти сотні разів казали мені, що найнебезпечніші дні для їхнього схуднення – це вихідні, коли вони залишаються вдома. Займіть себе чимось цікавим, вийдіть на прогулянку з друзями, почитайте, подивіться якесь корисне відео. Не вірю, що найцікавіше заняття для вас – похід до холодильника.
  4. «Пожалію себе, з’їм щось смачненьке». Ви справді думаєте, що найкраща реакція на стрес – це шоколадка? Якщо пережили негативні емоції: сфокусуйтесь на тому, щоб усунути їхню причину. Це неможливо, бо це поза вашим впливом? Окей. Тоді потіште себе приємною розмовою або цікавою книгою, це допоможе відійти від негативу.
  5. Їжа як винагорода! Щоб похвалити себе за досягнення, ми часто робимо собі свято живота при кожній хорошій новині: здала іспит, отримала похвалу на роботі, отримала зарплату... Все це можна відсвяткувати тортиком або обідом у ресторані, а можна подякувати собі по-іншому: піти на масаж, купити квиток на концерт, сходити на якесь цікаве тренування. Є ж стільки класних речей, окрім їжі!

Хочеш схуднути  – потрібна стратегія

Проблема у тому, що, долаючи наші харчові залежності і деструктивні звички, згодом ми знову повертаємося до них, тому скинути зайві кілограми так і не вдається. Відкриваю вам свій найбільший секрет, який допомагає 99% моїх клієнтів досягнути класних результатів. Ось 3 головні складові, що допоможуть не зірватись всередині шляху:

Якщо ви задумали схуднути – ставте собі часові рамки і ціль, якої хочете досягнути – наприклад, 4 кілограми за 30 днів. Важливо, щоб ціль була не лише бажаною, але й реальною для вас. Бо погодьтеся, що мінус 10 кг за тиждень – якось не дуже реалістично. Мовчу вже про наслідки для здоров‘я.

Є ціль, тепер потрібна стратегія. Розписуєте ті кроки, які вам необхідно зробити, щоб досягнути мети. Наприклад, щоб схуднути на 4 кг за 30 днів, потрібно харчуватися з невеликим дефіцитом калорій, додати 3-4 кардіотренування на тиждень, більше ходити пішки, спати 7 годин, шоб відновлюватися...

Коли ціль і стратегія розписані, потрібна мотивація. Тут є два шляхи. Ми з дівчатами завжди розписуємо - для чого їм худнути, що це змінить у їхньому житті. Це внутрішня мотивація. Але часом вона заслабка. Тому я додаю ще і зовнішню (декому навіть в першу чергу). Ви можете пообіцяти собі якийсь бонус у випадку, якщо досягнете цілі (наприклад, куплю сукню, на яку шкодувала грошей). Або пообіцяти своїй знайомій, подрузі чи колезі, що у випадку, якщо ви таки не схуднете, віддасте їй певну суму грошей (таку, щоб було жаль!) або свою улюблену річ з гардеробу. Жорстко, але працює безвідмовно!

І найголовніше – перш ніж починати, прийміть і полюбіть себе, це зробить ваш шлях до тіла мрії максимально позитивним і кайфовим!

Уляна ДЕПУТОВИЧ,

журналістка, фітнес-інструкторка та консультантка з правильного харчування

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: