Зеленський ініціює низку змін до Конституції, - Корнієнко

корнієнко

Заступник голови фракції «Cлуга народу» Олександр Корнієнко розповів про ряд законопроєктів, які планують розглянути 4, 5 та 6-го вересня.

Про це розповів Олександр Корнієнко під час зустрічі з пресою, повідомляє Еспресо.TV.

Корнієнко перерахував низку законопроєктів, які уряд планує направити до Конституційного суду.

«Законопроект 1013 – це про скасування адвокатської монополії, 1014 – це щодо закріплення повноважень президента утворювати незалежні регуляторні органи, національне антикорупційне бюро, призначати на посади та звільняти з посад директора антикорупційного бюро, директора бюро розслідувань. 1015 – це щодо законодавчої ініціативи народу, це те саме народовладдя, яке пообіцяли, яке так потребує суспільство. 1016 – щодо уповноважених Верховної Ради. Це покращення роботи законодавчого органу. 1017 – це щодо закріплення пропорційної виборчої системи та зменшення кількості народних депутатів до трьохсот. Відповідно, цей законопроєкт теж дуже очікує суспільство. 1027 – щодо додаткових підстав дострокового припинення повноважень народного депутата – це щодо не особистого голосування, прогулів і так далії. І 1028 щодо консультативних, дорадчих і інших органів Верховної Ради. Це те, що допоможе Верховній Раді більш ефективно працювати», - пояснив він.

Корнієнко зауважив, що 3 вересня вищезгадані законопроєкти направлять до Конституційного суду.

«Відповідно такий пакет законопроєктів ми завтра спрямовуємо у Конституційний суд. Сподіваюсь, що буде 226 голосів. І, сподіваємось, що 373 – це буде не межа завтра по недоторканості. Що завтра буде всі 424 голоси за цей законопроєкт і ми врешті-решт приймемо цю зміну до конституції», - додав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: