Зеленський роздав доручення Кабміну, Раді та силовикам

2d3421b600f608da3be895deb8dbda46_1558529555_extra_large-1024x682

Зеленський вимагає скасувати мораторій на землю і запустити масштабну приватизацію.

Президент України Володимир Зеленський на сьогоднішній нараді роздав першочергові доручення Кабінету міністрів, Верховній раді та силовим органам. Про це повідомляє РБК-Україна.

Зокрема, Зеленський звернув увагу Кабінету міністрів на необхідність оперативно подати законопроект про державний бюджет на 2020 рік.

«Державний бюджет України на 2020 рік. Внести на розгляд парламенту законопроект. Термін до 15 вересня 2019», - зауважив Зеленський.

Крім того, президент назвав інші законопроекти, а також позначив терміни їх підготовки і прийняття:

  • Запуск ринку землі. Кабінет міністрів до 1 жовтня має внести законопроект на розгляд парламенту. Верховна рада повинна прийняти відповідний закон та скасувати мораторій на землю до 1 грудня.
  • Запуск масштабної приватизації. Верховна рада має до 1 жовтня ухвалити закон, яким скасовується перелік об'єктів державної власності, які не підлягають приватизації. При цьому уряд підготує конкретний список стратегічних підприємств, які не будуть приватизовані. До 1 грудня в великі держкомпанії мають залучити інвестиційних радників і почати підготовку до продажу.
  • Мала приватизація. До 1 грудня уряд повинен подати в фонд Державного майна не менше 500 підприємств для малої приватизації через аукціонну систему ProZorro.Продажі.
  • Стимулювання інвестицій. До 1 жовтня 2019 року український парламент має прийняти закон про концесії. До 1 січня 2020 року - закон про стимулювання інвестиційної діяльності та посилення захисту іноземних інвестицій.
  • Дерегуляція і цифровізація. До 1 січня 2020 року уряд має перевести в електронну форму топ-30 найбільших популярних сервісів для громадян і бізнесу. Крім того, президент доручив підготувати план з переведення дозвільних документів в електронну форму до кінця року.
  • До 1 січня 2020 року Зеленський доручив спростити порядок і знизити вартість підключення до електричних і газових мереж для приватних осіб і бізнесу.
  • До кінця 2019 року уряд має підготувати план реструктуризації "Укрзалізниці", в тому числі для лібералізації ринку локомотивної тяги і підвищення прозорості компанії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: