Чемпіони з бездіяльності: мешканці вулиці Ржегоржа понад рік чекають скасування скандального рішення виконкому

25_ce98d-1-e1537438649773

10 серпня минув рік, відколи тягнеться скандал із планами забудови земельної ділянки на вулиці Ржегоржа,21 у Львові. 

Нагадаємо, у жовтні 2017 року виконком ЛМР видав містобудівні умови та обмеження на будівництво на цій ділянці будинку, гранична висота якого мала становити 16 м (4 поверхи). Максимальний відсоток забудови мав становити 39%. На таких умовах ділянку продали з аукціону. Втім, уже за кілька місяців виконком приймає нове рішення, згідно з яким, висотність збільшується до 35 м (10 поверхів), а відсоток забудови до 93%. Це збурило мешканців вулиці та навколишніх будинків, адже висотна будівля мала повністю закрити  сусідні помешкання низькоповерхової забудови. За новим проектом паркомісця для десятиповерхового офісу мали би розташуватися на місці частини зелених насаджень на проспекті Чорновола. Крім цього, відстань залишалася настільки вузькою, що до існуючих будинків не проїде навіть пожежна машина.

24 вересня 2018 року мешканці провели  громадські слухання, на яких одноголосно виступили проти нових містобудівних умов та обмежень. Відтак, рішення виконкому, яким була дозволена проблемна забудова, міський голова Андрій Садовий так і не підписав, а під час зустрічі з мешканцями торік, у жовтні, заявив, що воно буде скасоване.

Втім, минав час, а міська влада не вчиняла жодних дій. 5 березня мешканці оприлюднили відкритого листа до міського голови, у якому закликали Андрія Садового дотриматися даної публічно обіцянки та скасувати містобудівні умови і обмеження.

З цього часу нічого не змінилося. Непідписане рішення виконкому і далі лежить «під сукном» у міського голови. І хоча воно не вступило у дію, мешканці, які вже втомилися жити у невизначеності, вимагають від міської влади нарешті поставити крапку у скандальній ситуації.

«Відповіді на свій відкритий лист ми так досі не отримали. Ніяких дій міська влада не вчиняла, хоча 10 серпня вже був рік, як виконком проголосував за нові містобудівні умови. 6 серпня нам вдалося потрапити на прийом до міського голови. Це була вже друга наша зустріч з мером. Під час цієї зустрічі міський голова визнав, що з боку забудовника має місце шахрайська схема.  Але  ніяких конкретних обіцянок щодо  вирішення ситуації мешканці не почули. Нам сказали, що про  рішення нас повідомлять. Ми і надалі вимагаємо скасувати нові містобудівні умови на забудову цієї ділянки і повернутися до старих», – розповіла учасниця зустрічі, представниця ініціативної групи мешканців Ольга Мельникова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: