КСУ перевірить законність передачі антикорупційних органів під юрисдикцію президента

2d3421b600f608da3be895deb8dbda46_1558529555_extra_large-1024x682

Парламент направив до Конституційного суду президентський законопроект, зі змінами до Конституції, яким пропонується надати главі держави право створювати регуляторні органи, призначати і звільняти директорів НАБУ і ДБР.

Парламент направив до Конституційного суду президентський законопроект зі змінами до Конституції, яким пропонується надати главі держави право створювати регуляторні органи, призначати і звільняти директорів НАБУ і ДБР.

За відповідну постанову проголосували 282 народних депутати.

Завдяки цьому законопроекту повноваження президента України будуть ширшими:

утворювати відповідно до закону Національне антикорупційне бюро, призначати на посади та звільняти з посад у порядку, визначеному законами, директора НАБУ і директора Державного бюро розслідувань;

утворювати незалежні регуляторні органи, що здійснюють державне регулювання, моніторинг та контроль за діяльністю суб’єктів господарювання в окремих сферах, призначати на посади та звільняти з посад їх членів.

Представники ЄС, які раніше заявляли про перехід в опозицію, стверджують, що ухвалення такого закону сконцентрує забагато влади в руках президента і є кроком в напрямку узурпації влади.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: