Ціни на газ в Європі досягли 10-річного мінімуму — Bloomberg

unian_827630_id37253_650x410_7_650x410

Ціни на газ знизилися через надлишок запасів. 

Ціни на газ на європейському ринку досягли 10-річного мінімуму на тлі надлишку запасів. Про це повідомляє видання Bloomberg.

Повідомляється, що станом на кінець серпня поставки газу в Європу продовжили перевищувати попит. Так, запаси в північно-західній Європі, Італії та Австрії склали 62,3 млрд кубометрів, або 94%.

Також повідомляється, що в Нідерландах ціни на газ намагаються відновитися після літнього падіння нижче 10 євро за мегават-годину. У той же час опитані експерти вважають, що восени ціни можуть впасти ще мінімум на 20%.

За даними Bloomberg, зупинити падіння цін на газ в Європі може скорочення поставок з Росії та Норвегії. Однак, за словами заступника директора корпорації «Газпром» Михайла Мальгіна, російська сторона навряд чи скоротить поставки.

«Коли у нас є можливість, ми робимо додаткові продажі. Сама по собі частка ринку - це не наша мета, а наслідок наших дій», - уточнив він.

Нагадаємо, раніше НАК «Нафтогаз України» оприлюднив цінові пропозиціїна природний газ для промислових споживачів у вересні. Зокрема, ціни на газ складуть 4 640,00 - 5 204,00 гривень за тисячу кубометрів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: