Львівська обласна лікарня переплатила за наркотики

лікарня

Львівська обласна лікарня купила наркотиків на 3 мільйони гривень.

Комунальне некомерційне підприємство Львівської обласної ради «Львівська обласна клінічна лікарня» придбали 19 найменувань лікарських засобів, серед яких медичні розчини та наркотичні засоби. Левову частку суми закупівлі  становить вартість п’яти наркотичних препаратів – 3,1 млн грн.

Угоду уклали з комунальною аптекою  «Міжлікарняна аптека №272» за результатом відкритих торгів на загальну суму 3,22 млн грн. Повідомляють «Наш гроші».

При цьому всі вони придбані за вищими цінами, ніж в інших аналогічних закупівлях у Львівській області. До прикладу, фентаніл майже усі медичні заклади купували по 59 грн за ампулу, а Львівська обласна клінічна лікарня за 79 грн. Лише за цей препарат, якого придбали 18 тис. ампул, переплатили 360 тис. грн.

Цікаво також, що переможець торгів, комунальне підприємство Львівської облради «Міжлікарняна аптека №272» кілька місяців тому продала «3-й міській клінічній лікарні м. Львова» препарат натрій оксибутират по 197 грн за упаковку, що майже вдвічі менше за ціну на чинних торгах. Для обласної лікарні ціна виросла до 378 грн за упаковку. Таким чином, загалом лікарня переплатила 549 тис. грн.

Усі зазначені препарати відсутні у вільному доступі в аптеках.

Окрім переможця торгів, участь в тендері взяло ще одне підприємство, ТОВ «Аптека №44», із пропозицією на 48 тис. грн дорожчою. Підприємства не торгувались та не знижували вартість своїх пропозицій.

Комунальне підприємство Львівської обласної ради «Міжлікарняна аптека №272» зареєстроване у Львові, на вулиці Чернігівській, 7,  за тією ж адресою, що й обласна лікарня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: