На посаду заступника міністра оборони претендує жінка

nvv_1453_id23561_650x410_3_650x410

Помічник колишнього нардепа від БПП Максима Єфімова Катерина Коваль, імовірно, може обійняти посаду заступника міністра оборони.

У поданій декларації місцем майбутньої роботи чи проходження служби вказане Міністерство оборони, а посада, на яку претендує Коваль, – заступник міністра оборони.

Згідно з документом, Коваль є кінцевим бенефіціаром ГО «Країна права».

Інша інформація (про доходи, членів сім'ї, об'єкти нерухомості, транспортні засоби тощо) у декларації не вказана.

На сторінці в соцмережі вказано, що Коваль – експерт з питань національної безпеки і оборони, політтехнолог, працювала у Верховній Раді, МЗС та Благодійному фонді Арсенія Яценюка Open Ukraine. А також вивчала зовнішню політику у Дипломатичній академії України імені Геннадія Удовенка при МЗС та наукове співробітництво у Національному юридичному університеті імені Ярослава Мудрого, економіку, переклад та готельний менеджмент у Народній українській академії.

Також як місце освіти Коваль вказує Національний університет оборони України імені Івана Черняховського.

У світі теж практикують ставити міністрів оборони жінок, однак їх досвід роботи значно більший. В Україні, щоправда, жінка претендує поки що лише на посаду заступниці.

Зауважимо, що цього року вперше міноборони очолила жінка в Британії Пенні Мордонт. Вона стала новим главою міноборони Британії після шпигунського скандалу та звільнення Гевіна Вільямсона.

В 2015 вперше в історії Австралії на пост міністра оборони була призначена жінка - сенатор Марісса Пейн.

У 2014 році одночасно 5 жінок очолювали міністерства оборони в європейських країнах. Це Урсула фон дер Ляєн (Німеччина), Жанін Хенніс-Пласшерт (Нідерланди), Карін Марта Елізабет Енстрем (Швеція), Іна Марі Еріксен Сорейде (Норвегія) та Мімі Кодхелі (Албанія).

Німеччина ще швидше делегувала жінку на посаду в Міністерство оборони. 7 грудня 2013 Урсула фон дер Ляєн обійняла посаду міністра оборони від великої коаліції ХДС/ХСС та СДП у третьому уряді Ангели Меркель.

До речі, 1941 року Елеонора Рузвельт, дружина 32-го президента США Франкліна Рузвельта, була призначена заступницею міністра оборони, і в цій якості під час Другої світової війни здійснювала поїздки в місця дислокації американських військ в Англії, а також на американські бази на Тихому океані, в Австралії і Новій Зеландії.

 

 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: