«Не хвилюйтеся», – Князєв взяв на себе відповідальність за призначення нового начальника поліції Львівщини

IMG_0946

Львівщина офіційно має нового начальника управління Нацполіції. Сьогодні у Львові керівник Нацполіції України Сергій Князєв представив полковника Василя Віконського, який до вчорашнього дня обіймав аналогічну посаду у Хмельницькій області.

Про плани призначити Василя Віконського на Львівщину неофіційно стало відомо ще вчора і це спричинило обурення громадських активістів, адже Віконський з 2003 до 2014 року працював на різних посадах у спецпідрозділі «Беркут». Відтак під управління Нацполіції прийшли десятки активістів, які хотіли почути пояснення від Сергія Князєва щодо неоднозначного кадрового рішення.

Сам керівник Нацполіції спочатку нагадав, що попередній керівник Валерій Середа призначений начальником департаменту забезпечення голови Національної поліції.

«Тобто по суті став правою рукою голови Нацполіції», - пояснив Сергій Князєв.

Він додав, що попри нещодавню критику з його боку, Середа працював добре.

«Найменше свого робочого часу я звертав увагу на Львівщину, тому що тут був порядок. Більшість своїх завдань він вирішував сам», – заявив Сергій Князєв.

Однак на прохання журналістів пояснити логіку звільнення Середи, розповів про недоліки у його роботі Середи.

«Прикро, що завмер проект побудови міського управління поліції. Це тепер буде завдання Віконського. Єдиний підрозділ спецназу, який не має свого приміщення – львівський. Прикро, що патрульних автомобілів, які прибувають на виклики, вдвічі менше, ніж потрібно. Виявлені лише дві організовані злочинні групи за цей рік. Виявила внутрішня безпека поліції серед своїх же офіцерів, в одному і тому ж підрозділі. Це єдина область, де 6 офіцерів поліції одночасно пішли до суду за звинуваченням у вбивстві», – заявив керівник Нацполіції.

Пояснюючи призначення Василя Віконського, Князєв заявив, що це його рішення за погодженням з міністром, а Віконського він знає особисто і поважає.

«Віконський у 2014 році працював заступником командира роти «Беркута» на Франківщині. 21 січня 2014 року він за наказом начальника поліції області прибуває в Київ, під Кабінет Міністрів, очоливши групу спецназу. 24 січня весь Івано-Франківський «Беркут» за наказом Віконського відбув в Івано-Франківськ. Це спростовує будь-які інсинуації, які поширюються на Львівщині. Не хвилюйтесь. Я відповідально заявляю про це кадрове рішення. Далі Віконський їде на схід, і його підрозділ одним з перших вступив у бій з російськими найманцями. Перші вбиті міліціонери були на його руках. Потім звільнення Словянська, Краматорськ, Артемівськ, Дебальцеве. Перед цим Іловаськ. Віконський виводить свій особовий склад і виконує своє завдання до останнього. Потім звільнення Маріуполя, там я з ним і познайомився, де він був у солдатському однострої, в касці і з автоматом, разом зі своїми бійцями. У Широкіному його підрозділ виконував завдання на лінії розмежування – не в другій-третій лінії оборони. Він така людина – отримав завдання, перехрестився і пішов виконувати, тому я з великою повагою ставлюсь до цього офіцера, який з часом став дуже ефективним менеджером на керівних посадах», - розповів Сергій Князєв.

У самого Віконського запитали, чому у 2015 році він не пройшов переатестацію і був рекомендований до звільнення.

«Після 2014 року, з квітня, після кожної ротації я проводив на полігоні, де займався підготовкою або перепідготовкою підрозділів і в тому числі добробатів. У 2015 році я був призначений заступником обласного управління, але більшість часу продовжував перебувати на полігоні. Коли дали команду йти на атестацію – приїхав. Ставили питання по профілю діяльності саме як заступника начальника. Я пояснив, чому я на них не можу чітко відповідати, а поверхнево. Дійшли до того, де раніше працював. Сказали – дякуємо, нам такі не потрібні в поліції», - пояснив новопризначений начальник.

На завершення, Сергій Князєв запевнив, що двері нового керівника будуть відкритими для громадськості.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: