У Києві викрили групу осіб у заволодінні 54 мільйонів гривень фінансової компанії

69653458_2512010635698313_965367923537346560_o

Правоохоронцями було затримано двох фігурантів, ще одного оголошено у розшук.

Правоохоронці встановили, що колишній голова та заступник голови кредитного комітету фінансової компанії спільно з цивільною особою організували злочинну схему заволодіння коштами комерційної структури. Аби ними заволодіти, останні укладали фіктивні договори позики з підставними особами та не вносили кошти до каси компанії, які були отримані від реальних клієнтів у якості погашення заборгованості. Для цього фігуранти, мешканці Одеської області, підшукували клієнтів, які за певну винагороду у 200-500 доларів США погоджувалися виступити у ролі фіктивних позичальників. На ім’я та документи 11 таких осіб під заставу неіснуючих елітних транспортних засобів екс-керівниками кредитного комітету фінансової компанії було надано і кошти у вигляді позик.

Крім того, було введено в оману і шістьох реальних клієнтів, які звернулися до комерційної структури та отримали позику. А саме, незважаючи на порушення умов раніше укладених договорів, колишні керівники запропонували громадянам сплатити отримані ними кошти за договорами позики готівкою, без відсотків, нібито для остаточного погашення заборгованості. Після сплати позичальниками коштів фігуранти видали від свого імені фіктивні заяви про, начебто, зняття обтяження з майна, яке було предметом застави. Отримані кошти до каси фінансової компанії останні так і не внесли.

За такою «схемою» правопорушники заволоділи коштами комерційної структури загальною сумою 54 мільйони гривень.

У межах досудового розслідування правоохоронці проводили санкціоновані обшуки за місцем мешкання фігурантів. За результатами яких оперативники Управління захисту економіки в міст Києві, слідчі столичної поліції за процесуального керівництва прокуратури міста Києва вилучили документи, що підтверджують злочинну діяльність фігурантів. Крім того, було накладено арешт на їх майно вартістю понад 10 мільйонів гривень.

Наразі правоохоронці затримали двох фігурантів у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України – одного з колишніх керівників (організатор) та цивільну особу (виконавець). Їм повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 28 (Вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч. ч. 3, 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Двом підозрюваним вже обрані запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави 340 та 570 тисяч гривень. Третій фігурант перебуває у розшуку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: