На Львівщині поліцейський отримав ножові поранення при затриманні злочинців-втікачів

злоч4

Співробітник поліції Львівської області Олег Франків отримав небезпечні ножові поранення під час затримання злочинців, що втекли з Миколаївської колонії.

Втікачі були затримані вчора близько 19:30 в одному з сіл Жидачівського району, - повідомляє Департамент комунікації Національної поліції.

Співробітник Жидачівського відділу поліції побачив двох чоловіків, що виглядали подібними на осіб із розшуку, біля мосту через річку Стрий у селі Межиріччя на Жидачівщині.

Поліцейський сповістив про незнайомців до відділку поліції, а сам підійшов до них, представився і запропонував пройти з ним у відділок для встановлення особистості. Натомість чоловіки почали чинити супротив, а один із них вдарив поліціянта ножем у грудну клітину.

Згодом на місце події прибули співробітники Жидачівського відділу поліції і затримали злочинців. Ними виявилися засуджені 20-річний киянин та 26-річний житель Житомирщини, які напередодні втекли із виправної колонії.

Як злочиням вдалося втекти з колонії?

В державній установі «Миколаївська виправна колонія (№50)» діє дільниця соціальної реабілітації (надалі – ДСР), куди можуть переводитись засуджені, які відбули значну частину покарання. Тут ув’язнені перебувають під наглядом адміністрації, а охорона, згідно з чинним законодавством, не здійснюється.

Засуджені з ДСР можуть носити цивільний одяг, мати при собі портативні персональні комп'ютери та аксесуари до них, гроші та цінні речі, користуватися грішми без обмеження.

ДСР залучаються до виконання оплачуваних робіт за межами установи, на «контрагентських об’єктах». Саме на такому об’єкті -заводі ТзОВ «Львівський сад» в селі Стільсько Миколаївського району Львівської області, перебували засуджені Дмитрук Павло та Буртовенко Віталій на момент скоєння ними втечі.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: