Разом з львівськими десантниками з парашутом стрибнув і капелан (фото)

v-8

Військовослужбовці 80-ї окремої десантно-штурмової бригади протягом цього тижня здійснюють планові парашутні стрибки.

Про це пише АрміяInform.

Кожного дня у небо піднімається приблизно 200 військовослужбовців. Багато серед них воїнів строкової служби та тих, хто стрибає вперше. В українських десантників стрибок із парашутом має здійснити кожен: від капелана та кухаря, до командира бригади. У день підготовки матеріалу львівські десантники виконували стрибки з вертольота Мі-8 МСБ. З-поміж двох сотень військовослужбовців бригади лише в цей день близько 120 виконали парашутне десантування вперше. Серед них були і два десятки солдатів-строковиків.

– Відчуття від першого стрибка просто феєричні, – каже рядовий строкової служби Олександр Гіпнер. – Я навіть не зрозумів спочатку, як усе відбувалось. Лише чув команди: перший – пішов, другискоросй – пішов! Потім я. Страх зник, коли я підійшов до краю рампи. Шкода, що політ триває так мало. Але можливо, залишусь на контракт і тоді матиму не одну сотню розкритих куполів.

Також цього дня разом зі своєю військовою паствою та бойовими побратимами свій перший стрибок із парашутом здійснив військовий капелан отець Андрій Дуда.

Отець Андрій Дуда.

– Важко сказати, що я відчував, – поділився враженнями отець Андрій відразу після приземлення. – Знаєте, всі переживання та страхи зникли, коли ми піднялись зі своїх сидінь та стали один за одним у дві колони на борту гелікоптера, що вже піднявся увись. Саме тут я відчув, що означає підтримка побратима. І наскільки важливо для військових розуміти, що капелан із ними. Поруч. І під час богослужінь та святкувань, і у всіх військових випробуваннях.

З чоловіками виконували стрибки і жінки військовослужбовці.

– Сьогодні ми стрибали з висоти 600 метрів, – розповіла командир відділення Вікторія Герасимюк. – Це мій третій стрибок із парашутом. Я з дитинства мріяла служити саме в десантно-штурмових військах. І нині моя мрія повністю здійснилася.

До речі,  всі стрибки десантники виконували виключно з використанням вітчизняних парашутних систем. Українські куполи вигідно відрізняються від попередніх застарілих радянських систем, та є надійнішими, міцнішими та простішимив експлуатації та обслуговуванні. Найближчий сучасний аналог – американська парашутна система Т-10. За словами десантників, кожна з цих систем має свої переваги. Однак наша є стандартною і підходить для всіх повітряних суден, що є на озброєнні Збройних Сил України.

Фото: АрміяInform

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: