Зеленський пояснив, чим йому не сподобалася кастрація педофілів

60959171_2251407511776279_3616550449655578624_n

Президент України пояснив, чому ветував Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за злочини, вчинені стосовно малолітньої особи, неповнолітньої особи, особи, яка не досягла статевої зрілості».

Президент України пояснив, чому ветував Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за злочини, вчинені стосовно малолітньої особи, неповнолітньої особи, особи, яка не досягла статевої зрілості».

Володимир Зеленський вважає, що закон про хімічну кастрацію педофілів несе загрозу їхньому здоров'ю і життю, а також робить можливим незаконне втручання в особисте життя при створенні реєстру таких злочинців з оприлюдненням їхніх персональних даних.

«За таких обставин введення антиандрогенних лікарських препаратів всім засудженим, які скоїли згаданий злочин, незалежно від наявності в особи протипоказань до введення таких препаратів, може призвести до погіршення стану його здоров'я або стати причиною передчасної смерті. Тому тут є порушення невід'ємного права на життя, закріпленого Конституцією України (частина перша статті 27)», - йдеться в пропозиціях президента України.

Нагадаємо закон 6449, одним з основних авторів якого називають радикала Олега Ляшка, прийняли 11 липня цього року. Низка правозахисних організацій відразу ж розкритикували цей проект.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: