Львівська мерія хоче вчити інші міста, як заробляти на орендах майна

аренда

Львівська мерія готує пропозиції до закону про оренду держмайна. Там кажуть, поділяться зі всіма своїм досвідом заробляння на орендах.

Львівська мерія готує пропозиції до закону про оренду держмайна. Там кажуть: поділяться зі всіма своїм досвідом заробляння на орендах.

Управління комунальної власності ЛМР працює над пропозиціями та зауваженнями до проекту нового закону про оренду державного та комунального майна.

«Підтримуємо запропоновану розробниками редакцію проекту закону, який передбачає, що майно громад міст повинно здаватися в оренду винятково через електронну систему Prozorro. При цьому маємо доволі непогані результати по низці проведених торгів у цій системі. Це справді можливість здавати в оренду майно швидко, прозоро, публічно, для всіх охочих. У результаті місто отримує добру орендну ринкову плату за той чи інший об’єкт оренди.

«Тішимося, що розробники закону про оренду врахували добру практику Львова щодо проведення дооцінки майна перед тим, як ставити об’єкт на торги в систему Prozorro» — повідомили в управління комунальної власності Львівської міської ради.

Зауважимо, у Львові не виставляли об’єкти на продаж за їхньою балансовою вартістю, як це передбачав ЗУ «Про приватизацію державного та комунального майна», прийнятий у 2018 році. Управлінням комунальної власності розробило рішення виконкому про проведення дооцінки об’єктів, щоб уникнути процедури заниженого продажу майна.

Лист із зауваженнями та пропозиціями управління комунальної власності скерувало розробникам до вивчення. Відтак, очікують прийняття закону найближчим часом, що дасть змогу містам прозоро й публічно здавати в оренду майно та отримувати високі надходження до бюджету.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: