Зеленський розкрив подробиці перемовин з Путіним щодо обміну полоненими

5d73a8980c5a7_69660039_1718661764945350_9062729518271168512_o
Фото: канал Україна

Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі українських бранців в аеропорту "Бориспіль" розповів про домовленості з главою РФ Володимиром Путіним щодо обміну.

За його словами, перша розмова із Путіним щодо обміну відбулася місяць тому – 7 серпня, повідомляє ТСН.

"Ми домовилися про перший етап розблокування нашого діалогу, про перший етап припинення війни, повернення наших військових, наших полонених, наших моряків, повернення наших територій", - заявив він.

Зеленський наголосив, що було зроблене все можливе для повернення українців додому і подякував усім, хто був причетний до процесу обміну.

Після зустрічі звільнених українців у Борисполі Зеленський сказав журналістам, що виконано перший етап домовленостей з президентом Росії Володимиром Путіним, повідомляє Укрінформ.

"Я гадаю, що перший етап виконано. Я повинен підтвердити, що я, як Президент України, і президент Росії Володимир Путін зробили все, що пообіцяли, і зробили все, не змінюючи по ходу наші домовленості", - сказав Зеленський.

За словами Зеленського, «деякі люди не хотіли», щоб обмін відбувся. Він пообіцяв, що колись ці прізвища стануть відомі, повідомляє Українська Правда.

"Все було в секреті, тому що ми знали, що не всі хочуть повернення" - заявив український Президент.

За словами президента, переговори будуть продовжуватися.

"Я знаю про кримських татар. Це другий етап, зараз ми будемо серйозно працювати і повернемо всіх наших людей. Звільнимо багато людей в Криму. Я не хочу говорити про рік-два-три. Ні, ми хочемо робити все дуже швидко. Тому, найближчим часом. Ми мріємо про це і працюємо. Після цього настане найскладніший етап. Я думаю, що ми разом з вами і всією країною повернемо не тільки наших людей, але й наші території. Дуже скоро, я сподіваюсь, ми матимемо зустріч у «Нормандському форматі», де обговоримо кроки не просто про майбутнє,  а про найближче майбутнє. Ми маємо зробити всі кроки, що зупинити цю жахливу війну." - додав Зеленський.

Як відомо, сьогодні відбувся масштабний обмін полоненими між Україною і Росією.

Читайте також: В Європі відреагували на обмін полоненими між Україною та Росією

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: