Чиновників судитимуть за махінації, пов'язані з реабілітацією ветеранів АТО

розтрата коштів
Фото ілюстративне

Завершилось досудове розслідування щодо колишнього голови Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції, якого підозрювали у службовій недбалості. Екс-керівник відомства сприяв розтраті бюджетних коштів у сумі понад 22 млн грн, призначених для реабілітації військових.

Завершилось досудове розслідування щодо колишнього голови Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції, якого підозрювали у службовій недбалості.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

Екс-керівник відомства сприяв розтраті бюджетних коштів у сумі понад 22 млн грн, призначених для реабілітації військових.

Державна служба України у справах ветеранів війни та учасників АТО у 2015 році уклала договори з суб’єктами господарської діяльності. Йшлося про фінансування з бюджету з психологічної реабілітації постраждалих ветеранів. Однак суб'єкти, які претендували на державні кошти в актах приймання-передачі робіт надали завідомо неправомірні відомості, зокрема щодо кількості учасників АТО, яким нібито надано послуги з психологічної реабілітації. Колишній голова Держслужби у справах ветеранів затвердив недостовірні документи, чим сприяв привласненню бюджетних коштів у сумі понад 22 млн грн. Як наслідок - обвинувальний акт скеровано до суду. Злочин кваліфікують як службову недбалість, що спричинила тяжкі наслідки. У разі доведення вини, підозрюваному загрожує позбавлення волі на термін від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: